• Mandy Koppelaar

Mandy Nederlands kampioen op dubbele minitrampoline

SLIEDRECHT De springers van Synergos hebben 17 juni 1 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medailles behaald op de Nederlandse Kampioenschappen Trampoline springen. Synergos had in de categorieën trampoline en de dubbele minitrampoline 22 finale plaatsen weten te bemachtigen, waarvan 15 op de dubbele minitrampoline en op de grote trampoline 5 individuele en 2 synchroon paren. In de finale moesten er weer voorrondes worden gesprongen en de finalisten hiervan streden uiteindelijk om de eretitels. Na de voorronde begonnen de finalisten weer op 0 punten en dat geeft weer gelijke kansen voor alle springers.

Op de trampoline kwamen Lois de Jager en Larysa Zabi bij de Jeugd Meisjes E niet verder dan een respectievelijke 10e en 14e plaats. Bij de junior meisjes D strandde Emanuela Brandwijk op een 10e plaats en Sifra van de Graaf moest genoegen nemen met een 6e plaats. Onze enige dame Desi van Son sprong zich bij de Dames D naar een 7e positie.

De synchroon paren Katelyn Dodenbier / Desi van Son en Lisa Korevaar / Emanuela Brandwijk kwamen uit in de categorie gemengde categorie junior/dames D. Katelyn en Desi kwamen niet verder dan een 10e plaats terwijl Lisa en Emanuela een 6e plaats behaalden.

Synergos had 15 springers in 5 verschillende categorieën die streden om het eremetaal. De deelnemers op de dubbele minitrampoline waren erg aan elkaar gewaagd. Veelal was het verschil een kwestie van één tot enkele tienden van een punt en de kleine schoonheidsfoutjes maakten het verschil.

Bij de pupillen meisjes behaalde Nikita de Kock een mooie zilveren medaille en haar clubgenoot Yalda Zabi werd in deze categorie 5e. De jongens pupillen waren iets minder succesvol. Maar met een 4e plaats voor Ramin Zabi en een 5e plaats voor Jente van Rijswijk hebben de pupillen toch mooie resultaten behaald.

Timo van Son behaalde bij de jeugd jongens een goede 4e plaats terwijl Gino van Loon met een 6e plaats genoegen moest nemen. Clubgenoot Micha van de der Vlies strandde op een 12e plaats.

In de categorie junior dames was een spannende strijd gaande en werden de zenuwen van de springsters zwaar beproefd. Het zilver was voor Sifra van de Graaf en daarmee sprong ze zich alweer voor het 4e jaar op rij op het podium. Danee Verbaan belande net naast het podium op een de 4e plaats en er was een 9e plaats voor Jara van Dijk.

De laatste categorie op het NK trampoline was het podium voor de jeugd meisjes. Zoals altijd werd het een spannende strijd waarbij ook de tactiek belangrijk was. Mandy Koppelaar had een goede tactiek en sprong met een fantastische tsukahara naar het goud en is daarmee de nieuwe Nederlandse kampioene 2017 op de dubbele minitrampoline bij de jeugd meisjes. Mandy presteerde dit ook in 2015 bij de pupillen. Met een 3e plaats voor Wan-Ting Elkhuizen was het een mooi podium voor Synergos. Larysa Zabi moest genoegen nemen met een 8e plaats en een 11e en 12e plaats waren respectievelijk voor Lois de Jager en Nienke van de Giessen.

Met één gouden, 2 zilveren en een bronzen medaille was dit Nederlands kampioenschap een groot succes voor de Sliedrechtse Omnisportvereniging Synergos.