• NLD-200406125-EINDHOVEN: Het Nederlandse volleybalteam vrijdagmiddag in actie tegen Duitsland tijdens de European League in Eindhoven. Nederland won met 3-1. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT

    Robin Utrecht

Mannen Sliedrecht Sport dwingen respect af

SLIEDRECHT De mannen van Sliedrecht Sport zijn er niet in geslaagd te stunten in de eerste halve finale wedstrijd in het nationaal bekertoernooi. Het team van trainer Paul van der Ven vocht voor wat het waard was, maar moest het gaandeweg toch afleggen tegen eredivisionist Orion, dat in Doetinchem met 3-0 won (25-23, 25-19, 25-15). Sliedrecht Sport staat nu voor de zware taak volgende week in De Stoep een 3-0/ 3-1 overwinning te behalen, om vervolgens een Golden Set af te dwingen.

Het sterkste deel van Sliedrecht Sport was terug te vinden in de eerste set, toen men lange tijd gelijke tred hield met Orion. Men was dichtbij een setpoint, een jammerlijke arbitrale dwaling bracht de set uiteindelijk toch in Doetinchemse handen. In het verdere verloop vloeiden de krachten langzaam maar zeker weg en kon Orion op basis van een hoger niveau de wedstrijd naar zich toe trekken. Ondanks de nederlaag blijft Van der Ven strijdbaar: ,,We beginnen volgende week weer gewoon op nul en zullen het uiterste geven, ditmaal met de steun van de supporters in De Stoep in de rug, om tot een maximaal resultaat te komen."