• Mita Uiato

    Richard van Hoek

Mita Uiato niet naar Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT Mita Uiato, de aangekondigde nieuwe Amerikaanse spelverdeelster, zal in het komende seizoen geen deel uit gaan maken van de selectie van Sliedrecht Sport. Reden hiervoor is het feit dat Mita vlak voor haar vertrek naar Nederland geblesseerd is geraakt aan haar kruisband.

Tijdens een wedstrijd bij haar oude club Rainbow Wahine op Hawaii heeft zij de blessure opgelopen en is uit de MRI gebleken dat zij geopereerd moet worden aan haar kruisband. Na de operatie wacht nog een revalidatie van zes tot negen maanden. In onderling overleg tussen speelster en club is daarom besloten het contract te ontbinden.

Trainer Matt van Wezel heeft inmiddels al de nodige contacten gelegd voor het vastleggen van een nieuwe spelverdeelster. Naar verwachting kunnen hierover binnen enkele weken mededelingen worden gedaan, aldus de club. Het team zal de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen starten op maandag 24 augustus. Op zaterdag 12 september presenteert het team zich aan publiek en pers tijdens de Verenigingsdag in Sporthal de Stoep. Alles is er op gericht om dan ook de laatste aanwinst te kunnen presenteren.