Mita Uiato spelverdeelster Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT De Dames 1 selectie 2015-2016 van Sliedrecht Sport is rond. Spelverdeelster Mita Uiato completeert het dozijn. De Amerikaanse is de eerste buitenlandse speelster ooit voor de club uit Sliedrecht.

Na een uitgebreide zoektocht in binnen- en buitenland heeft Sliedrecht Sport spelverdeelster Mita Uiato gecontracteerd. Een exceptionele speelster, aldus Cees Boer, voorzitter van de stichting Topvolleybal Sliedrecht. ,,We moeten nog even de werkvergunning afwachten, maar dan hebben we ook iemand die perfect in onze ambitieuze doelstellingen voor competitie, beker en Europa Cup past. Met Mita trekken we een spelverdeelster aan die ons spelniveau met haar kwaliteiten duidelijk zal verhogen. Ze is naar onze verwachting zowel voor het team als de Eredivisie een prachtige aanwinst."

Uiato (04-02-'92 / 1,74 m) is 23 jaar, afkomstig uit Long Beach in Californië en speelde vorig seizoen op de University of Hawaii bij de Wahine Volleyball Booster Club in Honoloulou. Ze startte elke wedstrijd in de basis en werd verkozen voor het First Team All-Big West. Ze is ook genomineerd voor het AVCA All-American team. Uiato is drie jaar getraind door Robyn Ah Mow-Santos, Amerikaans international en spelverdeelster die meedeed aan de Olympische Spelen van 2000, 2004 en 2008.

Tezamen met Angelique Verheul (uit Dames 2), Tessa Polder (Talent Team Papendal) en de teruggekeerde Lynn Thijssen completeert Uiato het kwartet in nieuwkomers in de selectie van de eveneens nieuwe coach Matt van Wezel.