• Sliedrecht-VVGZ

    Richard van Hoek Fotografie

Mokerslag voor falend Sliedrecht

SLIEDRECHT Verbijstering en ongeloof droop van de gezichten van de diep teleurgestelde spelers van Sliedrecht na het 3-3 gelijkspel in de afsluitende thuiswedstrijd tegen V.V.G.Z. Het besef, dat concurrent Heinenoord door de 3-1 overwinning op Klundert het kampioenschap voor hun neus hadden weggekaapt, kwam op sportpark De Lockhorst bij alle betrokkenen aan als een mokerslag. Menigeen had meteen na afloop moeite de juiste woorden te vinden als reactie op hetgeen er die middag was gebeurd.

Na een droomstart van de gastheren, die middels Johan Versluis, Dennis Verhoef en Jordy de Jong al na 13 minuten een 3-0 voorsprong op het scorebord zetten, viel het team van trainer Kees van Loon ver terug en stelde het de karaktervolle tegenstander V.V.G.Z. in de gelegenheid terug te komen in de wedstrijd met alle gevolgen van dien. Girardelli Cromarty scoorde pal voor rust tegen (3-1) en gaf daarmee een eerste waarschuwing af aan het adres van de thuisclub.

De waarschuwende woorden in kleedkamer 6 van Sliedrecht trainer Kees van Loon in de rust plus de donderspeech van V.V.G.Z. trainer Gerrie Schaap even verderop in de catacomben, gingen vooraf aan een bizar spelverloop in het tweede bedrijf. De treffer van Cromarty in de 57e minuut en de gelijkmaker van Wayne v.d. Burgh (3-3) amper 10 minuten later, leidden het noodlot in voor Sliedrecht, dat vlak voor tijd alsnog nog leek te ontsnappen toen Roy Leeuwestein doeltreffend raak kopte. Een zuivere goal in de ogen van velen, echter arbiter Ad van Drunen had een overtreding geconstateerd van de aanvaller ("leunen op de tegenstander") en keurde de treffer af. Onur Ulusan enerzijds en Wayne v.d. Burgh anderzijds hadden in het vervolg ook nog een potentiële treffer op de schoen, het veranderde niets meer aan de dramatische afloop voor Sliedrecht, dat nu in de nacompetitie ten koste van eerste klasser Swift uit Amsterdam en hoofdklasser Kloetinge zal moeten trachten promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. ,,Wij zullen snel de scherven op moeten ruimen ", aldus een gedesillusioneerde trainer Van Loon na afloop. ,,Er zit niets anders op. In de rust heb ik gewaarschuwd voor dit scenario, helaas heeft het niet geholpen."

Ook aanvoerder Stefan van Dam kon pal na afloop nauwelijks bevatten wat er was gebeurd. ,,Wij hebben dit volledig aan ons zelf te wijten en wéér hebben wij alles weggeven, het is niet te geloven. Er was, na een overigens prima eerste kwartier waarin onze doelpunten vielen, opeens geen druk meer op de bal, de linies liepen ver uit elkaar, we gingen teveel achterover leunen."

Ook Swift, de komende tegenstander in de nacompetie, kende in zijn afsluitende laatste competitiewedstrijd een horrorscenario : als koploper in de eerste klasse B speelde het met 0-0 gelijk bij Nootdorp en gooide daardoor de kampioens-schaal in de schoot van Sportlust'46 uit Woerden (dat zelf met 0-2 won bij HVC'10).

AVV Swift - Sliedrecht is vastgesteld op zaterdag 16 mei op sportpark Olympiaplein in Amsterdam (Zuid), aanvang 14.30 uur (onder voorbehoud)