• Synergos

Mooie resultaten turnsters Synergos

SLIEDRECHT Voor de turnsters van Synergos, Stephany Koppelaar en Noa Teeuw, was zaterdag 27 mei een spannende dag. De twee deden mee aan de finale voor de Jong Talenten Zuid-Holland in Barendrecht. Tijdens eerdere wedstrijden hadden beide meisjes zich geplaatst voor deze finale, het hoogst haalbare op hun niveau.

Stephany en Noa turnden niet tegen elkaar, want Stephany is pré instap N en Noa pré instap D. Bij de pré instappers turnen meisjes die in 2017 acht jaar worden of zijn geworden. Aan de wedstrijd van Stephany deden 31 meisjes mee en aan de wedstrijd van Noa 32 meisjes. Tijdens de wedstrijd was goed te zien dat beide meisjes hele goede prestaties neerzetten op de balk, vloer, sprong en brug. Ze turnden allebei een geweldige wedstrijd met als resultaat een fraaie 8e plaats voor zowel Stephany als Noa. Een topprestatie in zo'n groot deelnemersveld.

Zaterdag 20 mei was voor Mandy Koppelaar ook een spannende dag. Tijdens twee eerdere plaatsingswedstrijden plaatste zij zich als reserve voor het NK 2e divisie jeugd 2. Nu was het spannend of er een plaats vrij kwam om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de wedstrijd. Pas 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd werd het duidelijk voor Mandy dat ze mee mocht doen. Mandy turnde een goede wedstrijd op alle onderdelen (balk, vloer, sprong en brug). In een sterk deelnemersveld van 38 turnsters behaalde zij een 16e plaats.