• Paul Esveldt
  • Picasa
  • Picasa

MX Team Van Drunen boekt succes in Oldebroek

OLDEBROEK - MX Team van Drunen deed het goed tijdens de NK Jeugdwedstrijd op circuit de Bargen in Oldebroek. Lotte wist in de 50cc de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap te winnen. Bram scoorde met een 5-7 in de manches goed in de categorie '85cc grote wielen'. Dit leverde hem in het dagklassement een vierde plaats op.

De wedstrijd in Oldebroek was voor Lotte de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap. Dit begon met de tijdtraining, waarin ze haar draai nog niet kon vinden. Ze kwam uiteindelijk op een zevende plaats terecht. In de eerste manche deed ze het beter en nam meteen een koppositie in. Deze hield ze de gehele race vast, totdat ze in de laatste ronde alsnog werd gepasseerd. Ze sloot de manche dan ook af op een tweede plaats.

Ook in de tweede manche nam Lotte meteen een koppositie in. In het midden van de wedstrijd moest ze deze echter afstaan, waardoor ze nogmaals op een tweede plek eindigde. Ze zette tijdens deze manche ook de snelste rondetijd op de klok. Door twee keer op de tweede plek te eindigen, won Lotte het dagklassement in Oldebroek en is hiermee de eerste leidster in het kampioenschap.

Bram

Haar broer Bram kwam uit in de klasse 85cc grote wielen. Bram reed een gedegen en gecontroleerde eerste manche. Hij hield de koplopers in het vizier en eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats. In de tweede manche ging Bram een stuk minder goed van start dan in de eerste manche en wist een valpartij maar op het nippertje te ontwijken. Hierdoor belandde hij op de negende plaats en had een groot gat te dichten. Dit lukte deels; hij eindigde op de zevende plaats. De prestaties in de eerste en tweede manche resulteerden uiteindelijk in een mooie vierde plaats in het dagklassement.

Het Nederlands Kampioenschap Jeugd gaat over twee weken verder in Westerbork.