• AV Passaat

Nationale Lenteloop zaterdag 10 juni in Papendrecht

SLIEDRECHT Atletiekvereniging Passaat houdt zaterdag 10 juni de Nationale Lenteloop. Het programma begint om 12 uur met diverse jeugdlopen voor kinderen vanaf groep 1 van de basisschool. Elk jaar doen hieraan meer dan 700 kinderen mee. De afsluitende jeugdloop voor groep 7 en ouder gaat over 1500 meter en start om 13 uur. Alle deelnemers krijgen een diploma en een appel. Clowns kleuren de wedstrijden verder op, er is een springkussen en kinderen kunnen zich laten schminken.

Er is prestatieloop over 5 kilometer, die start om 14.00 uur. De wedstrijd- en prestatieloop over 10 kilometer start om 15.00 uur. Het parcours van de 10 kilometer voert onder andere langs de Veerweg, het centrum van Papendrecht, Kerkbuurt, Visschersbuurt, Oosteind en de Matenase Scheidkade. Start en finish is op de atletiekbaan van Passaat aan de Andoornlaan. Zowel op de 5 als de 10 kilometer is er onderweg een waterpost. Traditioneel is de lenteloop de afsluiting voor de deelnemers die in januari bij Passaat met hardlopen zijn begonnen.

De Nationale Lenteloop maakt dit jaar voor het eerst deel uit van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit.

Voorinschrijven kan tot en met 6 juni. Op de wedstrijddag kunnen mensen ter plaatse ook nog inschrijven tot een half uur voor de start. Meer informatie en inschrijven op www.avpassaat.nl.