Nienke de Waard gaat door bij Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT Teamcaptain Nienke de Waard gaat nog minstens een seizoen door als diagonaal van Dames 1. Sliedrecht Sport moet wel afscheid nemen van passer-loper Angelique Vergeer, de Canadese spelverdeelster Dani Smith en diagonaal/passer-loper Celia Diemkoudré.

,,Ik ben fit en geniet nog volop van het volleybal op hoog niveau. Het geeft me energie", licht Nienke de Waard haar beslissing toe. Ook de goede samenwerking met trainer-coach Matt van Wezel en de rest van de staf speelt voor De Waard (31) een rol in haar beslissing. ,,Daar haal ik mede de inspiratie uit om er volgend seizoen weer vol in te gaan." Zij zal betrokken worden bij de invulling van de selectie van komend seizoen.

Voorzitter Cees Boer is blij met de beslissing van de captain van het damesteam. ,,Samen met de coach willen we een sterk en stabiel team neer zetten, met een mix van talent en routine. Nienke is daarin essentieel. We zetten in op attractief volleybal en gaan voor de prijzen, zoals onze blauw-witte aanhang dat ook van ons verwacht."

Vergeer stopt met volleybal op hoog niveau. Ze gaat zich richten op haar maatschappelijke loopbaan. Een moeilijke beslissing voor de 28-jarige speelster, die naar eigen zeggen nog veel plezier had in het spelletje en het ook goed naar haar zin had bij Sliedrecht. Naast Angelique nemen ook de Canadese spelverdeelster Dani Smith en diagonaal/passer-loper Celia Diemkoudré afscheid van Sliedrecht Sport. Diemkoudré heeft haar zinnen gezet op een transfer naar het buitenland.