Nieuw parcours voor Lingewaalloop Herwijnen

HERWIJNEN De Lingewaalloop in Herwijnen maakt voor de veertiende editie een compleet nieuwe start. Er is een nieuw parcours uitgetekend: sneller en aantrekkelijker dan voorheen. De Lingewaalloop is de vijfde wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit en wordt gehouden op zaterdag 27 juni.

De winnaars op 27 juni zetten sowieso een parcoursrecord neer. De tien kilometers in en rond Herwijnen zien er zo anders uit dan in de vorige dertien jaren dat de organisatie besloten heeft de oude records uit de boeken te halen. Verbetering van de parcoursrecords zat er toch wel in, want de Lingewaalloop gaat nu over twee ronden van 5 kilometer, in plaats van de drie maal 3,3 kilometer die vroeger werden gelopen. Dat scheelt één steile opgang naar de Waaldijk.

De afstand is exact gemeten en het verlegde traject zorgt ervoor dat de uitzichten over de rivier mooier zijn dan ooit en dat de lopers onderaan en bovenop de dijk elkaar zien lopen.

Ook een verandering ten opzichte van vorige edities: de 10 kilometer van de Lingewaalloop begint om 13.00 uur, terwijl de aanvangstijd in het verleden vroeg in de avond was. De wedstrijd- en prestatieloop over 10 kilometer begint om 13.00 uur. Om 12.00 uur klinkt het startschot voor de prestatieloop over 5 kilometer en er zijn jeugdlopen vanaf 11.00 uur. Start en finish liggen op de Vervoornlaan, die een fraaie finishlaan is. Inschrijven is mogelijk in de kantine van voetbalvereniging Herovina aan de Zworrelstraat 75, waar ook kleed- en douchegelegenheid is. Lopers kunnen zich tot en met 23 juni voorinschrijven via www.inschrijven.nl.

Het klassement van het Grote Rivieren Loopcircuit wordt vooralsnog gedomineerd door Lars Gerritsen en Ruben Scheurwater. Achter hen liggen onder anderen Henkjan den Braven en Ali Shugul op de loer om de leiding tijdelijk over te nemen. Bij de vrouwen staat Vanessa Hartman aan de leiding. Op enige afstand volgt pas Agnes Schipper, de winnares van het circuit in 2014. Zij miste echter een van de vorige vier lopen en staat dus min of meer op gelijke hoogte met Hartman. Na de laatste van de acht lopen in het circuit wordt het eindklassement immers opgemaakt met de vijf beste resultaten.

Alle klassementen in de verschillende categorieën en meer informatie over de wedstrijden zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.