Nieuwe mijlpaal voor volleyballers

SLIEDRECHTVolleybalvereniging Sliedrecht Sport voegt deze week een nieuw, memorabel hoogtepunt toe aan haar 60-jarige clubhistorie. Zaterdag 5 november wordt op de locatie Benedenveer de eerste paal geslagen voor de fonkelnieuwe sporthal, die uiteindelijk medio oktober 2017 in gebruik genomen zal worden. Deze symbolische handeling wordt verder omlijst met een ontvangst voor diverse genodigden en een afsluitend samenzijn na afloop van de competitiewedstrijd van de eredivisie vrouwen tegen Regio Zwolle Volleybal in sporthal De Stoep.

Voor de vele betrokkenen en met name voor stichtingsvoorzitter Cees Boer luidt het een nieuwe, afsluitende fase in van een ambitieus project, dat vier jaar geleden gestalte kreeg na de realisatie van sportkantine De Stoeprand. Boer vertelt: ,,Destijds was dit een belangrijke stap om in een eigen sportkantine de eigen clubcultuur verder te optimaliseren. Het was vervolgens zaak om onze leden in de gelegenheid te stellen hun sport optimaal te kunnen beoefenen. Dit is niet altijd even eenvoudig vanwege de beperkte zaalcapaciteit in Sliedrecht, waardoor teams voor trainingen nog altijd moeten uitwijken naar locaties in onder andere Rotterdam en Dordrecht. Ook voor het spelen van internationale wedstrijden op topniveau zijn de regels aangescherpt en kunnen wij straks in de nieuwe sporthal Benedenveer aan alle nieuwe eisen voldoen"

Behalve voor de vereniging Sliedrecht Sport ziet Cees Boer ook belangrijke perspectieven voor meerdere belanghebbenden. ,,Ook de breedtesport in Sliedrecht gaat profiteren van de mogelijkheden die deze sporthal gaat bieden. Evenementen zoals onlangs het EK Korfbal in Dordrecht en natuurlijk mogelijke Europese volleybalwedstrijden zijn deze accommodatie op het lijf geschreven. Tevens vormt de hal het centrum van de nieuwe wijk Benedenveer, waar dertig nieuwe woningen zullen worden gerealiseerd. Een goede horecagelegenheid en een prachtig, nieuw medisch centrum zijn tevens belangrijke peilers voor een succesvol functioneren van dit nieuwe sportcentrum."

Vol vertrouwen ziet de voorzitter van de Stichting Topvolleybal Sliedrecht de komende bouwperiode tegemoet. ,,Natuurlijk moet het een beetje meezitten met de weersomstandigheden. Voor het overige staat een uitgebreide commissie met diverse werkgroepen te popelen om aan de slag te gaan. Juist een evenement als het slaan van de eerste paal geeft weer veel nieuwe energie om het laatste deel van het traject succesvol te gaan afleggen."

Ondanks alle tijd en energie die nodig is voor de nieuwe sporthal verliest Boer de verrichtingen van de volleybal mannen en vrouwen niet uit het oog. ,,Jammer dat we afgelopen zondag bij de vrouwen de slag in Ootmarsum hebben verloren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze selectie nog belangrijke stappen gaat maken. Er moeten zes nieuwe speelsters worden ingepast en dat is een proces dat je niet zomaar even in een paar weken kan afwerken. Maar er zit zoveel potentie in deze selectie, dat ik alle vertrouwen heb in de toekomst. Zo is de wedstrijd van zaterdag tegen Regio Zwolle weer een belangrijke graadmeter. Daarnaast gaat natuurlijk ook de aandacht uit naar Dordrecht, waar de mannen de altijd beladen derby tegen Next Volley spelen en daar hun prachtige tweede plaats op de ranglijst met verve zullen verdedigen. Al met al ligt er dus een prachtige zaterdag in het verschiet."