Opnieuw pittige testcase voor Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT De volleybalsters van Sliedrecht Sport zitten momenteel in een fase van het seizoen dat de topwedstrijden elkaar in snel tempo opvolgen. Na de 3-2 winst van het afgelopen weekeinde tegen landskampioen VC Sneek staat het komend weekeinde voor de opdracht tegen een andere geduchte concurrent een goed niveau neer te zetten.

Alterno uit Apeldoorn is voor trainer Matt van Wezel één van de teams die het Sliedrecht Sport dit seizoen uitermate lastig kunnen gaan maken. ,,Alterno is goed uit de zomerperiode gekomen met her en der goede versterkingen, ik verwacht dat zij dit seizoen zeker weer een rol van betekenis gaan spelen in de eredivisie."

Alterno deelt momenteel samen met Sliedrecht Sport en het verrassende Taurus de koppositie in de eredivisie. Toch liet de selectie van Wilfried Groothuis zich afgelopen zaterdag bijna verrassen door het opportunistisch opspelende Regio Zwolle, dat brutaal een 2-0 voorsprong nam, maar dit niveau in het restant van de wedstrijd niet kon vasthouden. Onder aanvoering van Juliet Lohuis, Linda te Molder en Heleen Hesselink ging de winst alsnog mee naar Apeldoorn: 25-15, 25-23, 22-25, 22-25, 6-15. Interessant zal blijken te zijn welk team het initiatief pakt in de Alternohal. Als de combinaties kloppen van bijvoorbeeld spelverdeelster Dani Smith met Lynn Thijssen, Nienke de Waard en Celia Diemkoudre dan kan de blauw-witte supportersschare een aangenaam avondje tegemoet zien. Trainer Matt van Wezel, ooit ook actief in de Alternohal, kent de broosheid van zijn team in deze vroege fase van het seizoen en zal trachten daar zo goed mogelijk sturing aan te geven.

HEREN De mannen van Sliedrecht Sport ontvangen in sporthal De Stoep hekkensluiter Compaen. De subtopper van het vorig seizoen uit Oostzaan kent dit seizoen een matige start en lijkt een ideale opponent voor de mannen van Tim Oskam en Gert Jan Toonen, die de thuiszeges op Next Volley Dordrecht en VoCASA maar al te graag een vervolg willen doen krijgen.