• MudMasters Inner Stance

    Nander de Wijk

Inner Stance Hardinxveld zet zich samen met MudMasters in voor de Mentelity Foundation.

15-08-2019, 21:05 | Lezersnieuws | A.

Op zondag 22 september trotseren de leden van de Inner Stance vestiging in Hardinxveld-Giessendam de obstakels van Mud Masters met een bijzonder doel. Samen met ruim 150 leden van de verschillende vestigingen in Nederland spannen zij zich letterlijk in om geld op te halen voor de Mentelity Foundation.

De Mentelity Foundation is een initiatief van Paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel, die kinderen en jong-volwassenen met een fysieke beperking de mogelijkheid geeft in beweging te komen.

Samen met prothesemaker Frank Jol heeft zij een speciale prothese ontwikkeld (de JUMP), die kinderen de mogelijkheid geeft om weer te kunnen sporten. Zo krijgen deze kinderen de kans om zich, net als ieder ander kind, fysiek én mentaal te ontwikkelen. Fysieke ontwikkeling betekent ook mentaal sterker, waardoor een kind geen slachtoffer hoeft te zijn van zijn of haar beperking.

De prothese 2.0 wordt momenteel getest door 2 sportieve kinderen met een fysieke uitdaging. Door het modulaire systeem heeft een kind in de toekomst maar 1 keer een JUMP prothese nodig a 1750,- i.p.v. de huidige situatie van meerdere protheses a 8000 euro.

Doordat veel mensen het geld niet hebben en de zorgverzekering niet meerdere protheses vergoed, is het nu vaak onmogelijk voor kinderen om zich te ontwikkelen op fysiek en dus ook mentaal gebied.

Met haar foundation maakt Bibian zich hard voor een eerlijke kans op ontwikkeling voor ieder kind met een fysieke beperking.

Dat gun jij een kind toch ook?

Ook jij kan je inzetten door een kleine bijdrage te leveren via: https://mentelityfundraisers.kentaa.com/evenement/mud-masters-voor-mentelity