• Bolderloop

Zeventiende editie van de Bolderloop

SLIEDRECHT Zaterdag 9 november houdt trimclub ABC de Bolderloop. Het is al de zeventiende keer dat de Bolderloop plaatsvindt en het is de enige georganiseerde loopwedstrijd van Sliedrecht. Naast het leveren van een sportieve prestatie staan gezelligheid en beweging mogelijk maken voor anderen voorop. Met hun deelname ondersteunen deelnemers de mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking om te sporten.

Trimclub ABC houdt de Bolderloop niet alleen. De trimclub doet dit samen met de ASVZ, locatie de Merwebolder. De ASVZ is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en zij bestaat dit jaar 50 jaar. In 2018 deden meer dan 230 lopers mee aan de Bolderloop. De Bolderloop is er voor zowel beginnende lopers als prestatielopers.

De Bolderloop loopt over het terrein van de Merwebolder (Touwbaan 1, 3363 AA Sliedrecht). Daar kunnen mensen zich op de dag zelf inschrijven. Inschrijven kan op 9 november vanaf 9.30 uur tot 10.15 uur. De afstanden bedragen 6 km of 10 km. Douches en omkleedgelegenheid zijn op het terrein aanwezig.
Het inschrijfgeld bedraagt minimaal 5 euro per loper. Alle inkomsten zijn bestemd voor de afdeling beweging van de Merwebolder. De Merwebolder besteedt de opbrengst aan de aanschaf van fitness en krachttraining apparatuur.

Op 9 november wordt om 10.30 het startsein gegeven. Voor de eerst aankomende drie lopers per afstand en per geslacht (m/v) zijn prijzen beschikbaar. Iedereen, die daarna binnenkomt, wacht een warm onthaal. En voor alle lopers is er na afloop een traktatie.

Voor meer informatie over de Bolderloop: www.trimclubabc.nl.

Lunch bij de Sociale Moestuin

SLIEDRECHT Samen met de partners in het sociale domein nodigt de Sociale Moestuin weer mensen uit voor de sociale lunch. Deze lunch is speciaal voor inwoners van Sliedrecht die normaal gesproken geen budget hebben om uit lunchen te gaan. Deze lunch is op 25 oktober begint om 12.30 uur op de moestuin aan de Lijsterweg 70 in Sliedrecht. Bent u, of kent u iemand die te weinig te besteden hebt om zo nu en dan uit eten te gaan? Er is ruimte voor 15 personen, hierdoor is opgave verplicht. Aanmelden kan via activiteiten@socialemoestuin.nl.

Luisteren bij Charlotte op kinderboerderij

SLIEDRECHT Kinderboerderij Sliedrecht en Stichting Samen voor Sliedrecht houden woensdag 23 oktober van 19.00 uur tot 20.30 uur het evenement 'Luisteren bij Charlotte'. Bekende en minder bekende Sliedrechters zullen drie verschillende verhaaltjes van ongeveer 20 minuten voorlezen voor kinderen van 0-12 jaar. Voor iedereen is er ook warme chocolademelk of limonade en pannenkoeken. Het evenement is ter ere van de afsluiting van het seizoen 2019 per 31 oktober van de natuurspeeltuin de 'Woeste Weide', er zijn vanaf 1 november geen vrijwilligers meer aanwezig en het water wordt afgesloten. Vanaf zondag 27 oktober (wintertijd) gaan de Kinderboerderij en de 'Woeste Weide' om 16.00 uur dicht.