• Joan Andela-Verstegen

Skeelervereniging opent seizoen

SLIEDRECHT Skeelervereniging Sliedrecht opent zaterdag 7 mei om 10 uur haar seizoen op de skeelerbaan aan de Lijsterweg 60 met een clinic door de Marathonploeg van Stehmann Sport uit Zaltbommel. Aansluitend laten de marathonrijders in de ploegenachtervolging zien wat het echte skeelerwerk kan betekenen. Ook is informatie verkrijgbaar over het leasen en het onderhoud van skeelers en kunnen skeelerbenodigdheden worden aangeschaft. Voor de clinic is geen skeelerervaring nodig, wel is uit veiligheidsoverwegingen een fiets- of skeelerhelm verplicht om te mogen meerijden.

Skeeleren is een sport voor jong en oud. Het is niet alleen een goede manier om je schaatstechniek bij te houden in de zomer maar ook een goede manier om conditie op te bouwen. Dat kan wekelijks bij Skeelervereniging Sliedrecht.

Skeelervereniging Sliedrecht is dan ook van april tot en met september (bij droog weer) elke donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur en elke zaterdag van 9.30 uur tot 11.00 uur te vinden op de skeelerbaan. Op die tijden wordt aan techniek en conditie gewerkt door ervaren skeeler- en schaatsinstructeurs. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de ijsbaan op de Sportboulevard in Dordrecht.

Dit jaar is ook gestart met poldertraining voor het opbouwen en bijhouden van de conditie op de dinsdagavond om 19.00 uur (bij droog weer).

Voor meer informatie over de club, kijk op www.skeelerverenigingsliedrecht.nl, de facebookpagina van de club of neem contact op met de voorzitter, Jaako Kraaijeveld, 06 - 42116932.