Sliedrecht baalt van mislopen titel

SLIEDRECHT Twee-en-twintig weken stond Sliedrecht aan kop van de eerste klasse A en koesterde daarbij een maximale voorsprong van 10 punten: het bleek uiteindelijk niet voldoende voor de titel. 'Het wonder van Nieuwegein' bleef uit, D.F.S. won van JSV met 3-1 en kon de champagnekurken laten knallen. Zelf sloot Sliedrecht de reguliere competitie af met een 3-0 zege op Montfoort en krijgt nu in de nacompetitie nog een tweede kans om promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Logisch dat zo kort na de wedstrijd en de melding uit Nieuwegein de euforie er bij trainer Kees van Loon niet vanaf straalde: ,,Een aantal weken geleden hoopte ik nog dat wij op 15 mei klaar zouden zijn en de kansen daarop waren uitermate realistisch. Het verlies in de thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein (0-3, red.) is in dat opzicht cruciaal geweest, we zullen dit snel moeten verwerken en in de aanloop naar dinsdag 24 mei, wanneer wij voor het eerst in actie komen, ervoor moeten zorgen dat wij er weer staan. Makkelijk zal het zeker niet worden, wij zullen optimaal strijdbaar moeten zijn om het succes af te kunnen dwingen."

Montfoort ging op sportpark De Lockhorst voor de laatste kans om de P/D nacompetitie te ontlopen en kreeg in het eerste half uur ook een aantal goede kansen. Sliedrecht doelman Basjan Munten hield spits Fahd Rouas van scoren af en ook Montfoort verdediger Christiaan Reda liet een reële scoringskans onbenut. Na 25 minuten kwam Sliedrecht op voorsprong toen Michael Potkamp een snelle combinatie met Luciano van Harlingen knap afrondde: 1-0. Een fikse tegenvaller voor Sliedrecht was het uitvallen van Jordy de Jong, die na een sprint naar de achterlijn met een hamstring blessure de strijd moest staken.

Met Roy Leeuwestein als vervanger verhoogde Sliedrecht ook na rust de druk op het doel van Montfoort. Het leverde na 73 minuten een tweede treffer op, toen Stefan van Dam met een snel genomen vrije trap doelman Robin Vianen compleet verraste (2-0). Het verzet van Montfoort was gebroken, ondanks nieuwe kansen voor Rouas, die steeds doelman Munten op zijn weg vond. Zeven minuten voor het einde rondde Roy Leeuwestein een assist van Potkamp doeltreffend af (3-0).

Sliedrecht staat nu voor het lange traject van de nacompetitie waarin het te maken krijgt met hoofdklasser Bennekom en eerste klasser Nootdorp. Beide teams nemen met zaterdag 21 mei tegen elkaar op, indien Bennekom niet wint dan is de geroutineerde hoofdklasser, die dit seizoen maar liefst vier maal wisselde van hoofdtrainer, komende dinsdag op De Lockhorst de opponent van Sliedrecht. Bij winst van Bennekom speelt Sliedrecht op 24 mei in en tegen Nootdorp. De winnaar van dit drieluik neemt het vervolgens in twee finales (uit en thuis) op tegen de winnaar uit poule 2, waarin hoofdklasser Heinenoord en de eerste klassers Oranje Wit, Go Ahead Kampen en het Friese Balk om een finaleticket spelen. Deze wedstrijden worden afgewerkt op zaterdag 4 en 11 juni.