• vv Sliedrecht

Sliedrecht bereidt zich voor in Spanje

SLIEDRECHT Vrijdag 11 januari stapt de A- én B selectie van de v.v.Sliedrecht op het vliegtuig richting Valencia voor de laatste voorbereidingen op de herstart van het voetbalseizoen, die voor de A selectie weer begint op zaterdag 19 januari met een uitwedstrijd in de eerste klasse C tegen Geinoord in Nieuwegein.

door Wim van Mourik

Onder een stralende Spaanse zon en temperaturen rond de 20 graden wil trainer-coach Dennis van der Steen de laatste puntjes op de i zetten om goed voorbereid aan het tweede deel van de competitie te kunnen beginnen. De koploper in de eerste klasse C verwacht een nek-aan-nek race met naaste belager Sportlust'46, die op slechts één punt achterstand momenteel de meest serieuze belager is.

Sliedrecht heeft op donderdag 3 januari de training hervat en inmiddels op sportpark De Lockhorst twee pittige oefenwedstrijden afgewerkt. Afgelopen zaterdag kwam tweede divisionist Jong Sparta op bezoek (uitslag 0-2) en dinsdagavond werd Sliedrecht geconfronteerd met tweede divisionist Kozakken Boys (0-4), de huidige club van oud-trainer Michel Langerak.

Ondanks de twee nederlagen was trainer Dennis van der Steen relatief tevreden over de prestatie van zijn team. ,,Natuurlijk is het klasseverschil duidelijk te zien, op tweede divisie niveau wordt een hogere handelingssnelheid gebracht en worden fouten genadeloos afgestraft. Maar bij vlagen konden wij redelijke weerstand bieden, het was sowieso goed om na de winterstop weer wat wedstrijdritme op te doen." In Valencia staat op zaterdag nog een oefenwedstrijd gepland tegen zondag eersteklasser Den Hoorn.

Met een drukbezochte nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari werd ook door de vereniging het jaar 2019 ingeluid. Voorzitter Kees Verhoef blikte in zijn nieuwjaarstoespraak nog even kort terug op het vorig jaar en richtte vervolgens het vizier op het nieuwe jaar, waarin de ontwikkelingen rondom de accommodatie nadrukkelijk de aandacht vragen.

Ook werden een twintigtal jubilarissen in de bloemetjes gezet. De inmiddels 88-jarige Cees Bakker kreeg de versierselen voor zijn 70-jarig lidmaatschap opgespeld.

Henk Versluis en Bert van der Vlies vierden het feit, dat zij inmiddels 60 jaar lid zijn van de club.