• Sliedrecht-Montfoort

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht berust in deelname nacompetitie

SLIEDRECHT Sliedrecht heeft op de laatste speeldag van de reguliere competitie de titel aan de neus voorbij zien gaan. Zelf won Sliedrecht met 3-0 van Montfoort, echter bleef "het wonder van Nieuwegein" uit, want D.F.S. maakte geen fout bij JSV Nieuwegein en kon dankzij een 3-1 zege de kampioensvlag in top hijsen.

Berusting bij Sliedrecht, dat zich opnieuw zal moeten opladen om in de nacompetitie, waar het te maken krijgt met hoofdklasser Bennekom en eerste klasser Nootdorp. Sliedrecht speelt dinsdag 24 mei de eerste wedstrijd, het moet het dan opnemen tegen de verliezer van Bennekom-Nootdorp.

Sliedrecht speelde geen hoogstaande wedstrijd, maar had voldoende kwaliteit in huis om Montfoort, dat zich in de nacompetitie moet zien te verzekeren van lijfsbehoud in de eerste klasse, van het lijf te houden. Michael Potkamp opende in de 24e minuut de score (1-0), een vrije trap van Stefan van Dam in de 73e minuut verhoogde de marge naar 2-0 en Roy Leeuwestein bracht in de 84e minuut de eindstand op het scorebord.

Trainer Kees van Loon staat voor de zware taak zijn team weer mentaal optimaal aan de start te brengen. ,,We hebben nu met wat blessures te maken, waarbij de hamstringblessure van Jordy de Jong zorgelijk is. We hebben echter iets meer tijd dan de concurrentie en kunnen zaterdag onze opponenten gaan bekijken. Het wordt een loodzware strijd, maar we zijn allesbehalve kansloos."