• Jeroen de Bruin
  • Ab Donker

Sliedrecht bij laatste zestien van Bekertoernooi

SLIEDRECHT Sliedrecht heeft zich door een overtuigende 6-2 winst op zaterdag derde klasser Zwaluwe geplaatst bij de laatste 16 van het districts bekertoernooi.

Op sportpark De Lockhorst domineerde de hoofdklasser, zoals verwacht mocht worden, de wedstrijd. Toch liep het na 16 minuten tegen een achterstand aan toen de snelle Thijs 't Hooft een counter doeltreffend afrondde: 0-1. Een iets te gemakkelijk gegeven strafschop (aangeschoten handsbal?) door scheidsrechter Meeuwse bracht Sliedrecht langszij: Stefan van Dam benutte de penalty op zijn eigen, zelfverzekerde wijze: 1-1. Sliedrecht hield de druk op het doel van de gasten uit Lage Zwaluwe en kwam nog voor rust op een ruime voorsprong door doelpunten van Luciano van Harlingen en Mike Langerak (2x): 4-1.

Na rust schakelde Sliedrecht een tandje terug zonder daarbij de greep op de wedstrijd te verliezen. Luciano van Harlingen en Stefan van Dam scoorden beiden hun tweede treffer, Joey Konings (Zwaluwe) scoorde fraai vanuit een vrije trap: 6-2.

Sliedrecht plaatst zich derhalve voor de volgende bekerronde, waarin het mogelijk te maken krijgt met teams als o.a. Hoek, Unitas (zo), S.V.W.,of Pelikaan.

Na de winterstop wordt de competitie op zaterdag 14 januari hervat met de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys.