• Sliedrecht-Breukelen

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht blijft nog altijd ongenaakbaar

SLIEDRECHT Op Sliedrecht staat dit seizoen tot dusver geen maat, ook de achtste achtereenvolgende wedstrijd werd schier moeiteloos gewonnen (3-0). FC Breukelen, de gewezen hoofdklasser van het vorig seizoen en aanvankelijk tot één van de titelkandidaten gerekend, kon alleen in de eerste helft gelijke tred houden, maar moest door twee snelle tegengoals na rust uiteindelijk toch capituleren.

Sliedrecht moest voor deze wedstrijd( i.v.m. de grondige renovatie van het hoofdveld waar een kunstgrasmat wordt aangelegd met nieuwe lichtmasten) uitwijken naar het kunstgras van veld D. Man-of-the-match Stefan van Dam kende de beperkingen: ,,Dit veld is iets smaller, voor ons is het daarom lastiger de cross-bal te spelen. Dit hadden we in de tweede helft beter onder controle, doordat we ook veel rustiger aan de bal waren."

Na een aanvankelijke fase van aftasten zonder spannende momenten voor beide doelen, kwam Sliedrecht na 15 minuten op voorsprong. De doorbrekende Dennis Verhoef werd op volle snelheid binnen de 16 meter lijn gevloerd, de daaropvolgende penalty werd door aanvoerder Stefan van Dam onberispelijk binnen geschoten : 1-0. FC Breukelen liet zich door deze tegenvaller echter niet ontmoedigen en kreeg kansen bij acties van Kops en Kalkhuis. Ook Sliedrecht liet zich niet onbetuigd : het zag een doelpunt van Dennis Verhoef wegens buitenspel afgekeurd en een goed opgezette aanval door Jordy de Jong en Luciano van Harlingen werd door Stefan van Dam rakelings over geschoten.

Trainer-coach Kees van Loon wist zijn team in de rust te overtuigen van de opdrachten in de tweede helft. ,,Onze omschakeling bij balverlies was niet altijd optimaal en ook werd er te vaak onnodig balverlies geleden."

Nog voordat FC Breukelen na de thee goed en wel aan een tegenoffensief wilde beginnen, was de wedstrijd binnen 10 minuten beslist. Een goede aanval over de rechter kant stelde Jordy de Jong in de 48e minuut in staat een puike assist af te leveren, waarbij Dennis Verhoef, niet voor het eerst in dit seizoen, opnieuw koppend kon toeslaan (2-0). Nog geen twee minuten later had Dennis Verhoef in een overvol strafschopgebied bij FC Breukelen goed oog voor de vrijstaande Stefan van Dam, die dankbaar kon profiteren (3-0). Het verzet van FC Breukelen was definitief in de kiem gesmoord, Sliedrecht had bij de actie van Luciano van Harlingen, die doelman Turksma van grote afstand bijna verraste, zelfs nog de score uit kunnen bouwen.

Zo beëindigde Sliedrecht de eerste periode in stijl en won het alle acht wedstrijden. Reden voor een feestje : de volledige selectie hees zich in de traditionele "lederhosen" om in het centrum van Sliedrecht aan te schuiven op het Oktoberfest.

Sliedrecht: Basjan Munten; Tim van Stek (Allart Dobbe), Johan Versluis, Gavir Breidel, Reinier den Hoed; Michael Potkamp, Paul Scheurwater, Stefan van Dam; Jordy de Jong, Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen

Toeschouwers: 150.

Scheidsrechter: M. Ritmeester (Maarssen).