• Sliedrecht-Bennekom

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht door monsterscore naar finale

SLIEDRECHT Sliedrecht heeft zich dankzij een sensationele 8-2 zege op hoofdklasser Bennekom geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Zaterdag 4 juni speelt Sliedrecht eerst thuis tegen Heinenoord, de return vindt een week later plaats.

Sliedrecht ging voor de laatste kans en denderde in een sneltreinvaart over het zwaar aangeslagen Bennekom heen, dat al na 3 minuten met 10 man kwam te staan na de rode kaart voor aanvoerder Mike Peters, die Luciano van Harlingen in scoringspositie binnen de 16 meter lijnen onderuit haalde. Stefan van Dam benutte de penalty vervolgens onberispelijk (1-0) en gaf onbewust het startsein voor een Sliedrechtse tornado, die dankzij treffers van Potkamp, Verhoef en Leeuwestein een 4-0 ruststand op het bord bracht.

Na de hervatting ging Sliedrecht op de ingeslagen weg voort: Stefan van Dam schoot opnieuw een penalty binnen (5-0), voordat Bennekom kon profiteren van enig gemakzucht in de Sliedrechtse defensie (Klein Holte 5-1, Van Ginkel 5-2).

Twee prima individuele acties van Dennis Verhoef in de 68e en 69e minuut gooiden de wedstrijd definitief in het slot (7-2), Stefan van Dam gaf een kwartier voor tijd het slotakkoord (8-2).

De scheidende trainer-coach Kees van Loon zag zodoende zijn verblijf op De Lockhorst met twee weken verlengd. ,,Van tevoren hou je met zo'n droomscenario eigenlijk geen rekening. Wel had ik al eerder de indruk dat Bennekom mentaal kwetsbaar was, het verloop van de wedstrijd deed vervolgens alle puzzelstukjes juist vallen."