Sliedrecht energiek van start in het nieuwe seizoen

SLIEDRECHT Zelfbewust en energiek werkt de nieuwe selectie van hoofdklasser Sliedrecht toe naar de start van het nieuwe seizoen, dat op zaterdag 20 augustus van start gaat met de uitwedstrijd tegen Jodan Boys in Gouda.

door Wim van Mourik

De zuidzijde van het hoofdveld op sportpark De Lockhorst was druk bezet, toen trainer-coach Michel Langerak de training leidde ter voorbereiding op twee oefenduels die deze week plaats vinden. Gisteren (dinsdag) speelde Sliedrecht in Hoornaar tegen gastheer Stedoco in het kader van het Steenplaza Lexmond toernooi, waar verder ook L.R.C. Leerdam (de tegenstander van a.s. zaterdag) en Jong FC Dordrecht aan deelnemen. In de optiek van Langerak een prima testcase in een gedegen voorbereiding: ,,Wij hebben de voorbereiding in twee gedeeltes opgesplitst: direct na afloop van het seizoen hebben wij nog twee weken doorgetraind. Wij hebben die periode benut om de groep al enigszins bekend te maken met elkaar en de selectie in te lichten over onze visie op het komend seizoen. Er zal in de hoofdklasse veel gevergd worden van de club, zowel van de spelersgroep qua niveau maar ook van de vereniging qua organisatie. Vorige week hebben wij de intensiteit van de trainingen verder opgeschroeft met het oog op de start van het seizoen."

Langerak wordt in de technische staf geassisteerd door Feisal Kadiwahabi. Beiden kennen elkaar nog uit een succesvol samenwerkingsverband bij Kozakken Boys, toen de promotie naar de topklasse werd gerealiseerd. Ook Ferry van Dijk en Maarten van Gastelen maken deel uit van de technische staf, zij werken een stage periode af als onderdeel voor de cursus voor het trainersdiploma. Martijn Lugthart neemt dit seizoen de keepers onder zijn hoede. Aan de selectie werd onlangs tevens Nizar Mekkaoui (19) toegevoegd. Nizar komt uit de jeugd van Sparta en speelde ook bij Blauw Geel'38 in Veghel.

Opvallende naam binnen de technische staf is tevens die van Ad Slieker, afkomstig uit de volleybalwereld waar hij successen vierde met o.a. de dames- en herenselectie van Sliedrecht Sport. Langerak is blij met de komst van Slieker: ,,Ad kan op velerlei gebied dingen toevoegen binnen de organisatie rond de A selectie. Met zijn ervaring binnen de zakenwereld is hij een uitstekende schakel naar de sponsorcommissie en de Business Club, maar ook met zijn jarenlange ervaring als volleybalcoach weet hij wat er op een zeker niveau van een topsporter wordt gevraagd."

Michel ziet het als een belangrijk pluspunt met veel spelers uit de nieuwe selectie al eerder te hebben samengewerkt: ,,Je weet, wat je aan elkaar hebt en jongens als bijvoorbeeld Sjoerd en Koen van der Waal, Arif Irilmazbilek, zij weten wat er van je gevraagd wordt op hoofdklasse niveau, en kunnen hun ervaringen daardoor ook prima overdragen op de andere spelers binnen de selectie."

De tevredenheid over de achterliggende periode in de voorbereiding overheerst bij de oud speler van o.a. Sparta en AZ Alkmaar: ,,De groep is enthousiast, welwillend, en is bereid er vol voor te gaan en doet dat met een instelling, die ons zeer positief stemt. Plezier, Ontwikkeling en Resultaat zijn de pijlers van een succesvolle samenwerking in het aankomend seizoen. Ik hoop in de laatste drie weken van de voorbereiding een energiek en enthousiast team aan het werk te zien, waar het samenwerkingsverband tussen de verschillende linies tot ontwikkeling gaat komen. Ik hoop ook, dat het team een zekere spelvreugde uit gaat stralen die overslaat op supporters en publiek."

Fotobijschrift: Michel Langerak en Arif Irilmazbilek, verenigd bij Sliedrecht.