Sliedrecht heeft titel binnen handbereik

SLIEDRECHT Voor de derde achtereenvolgende maal staat Sliedrecht voor een cruciale eindfase van het seizoen met promotie naar de hoofdklasse als belangrijkste doel. Komende zaterdag is een overwinning op D.F.S., de enig overgebleven concurrent in de eerste klasse A, voldoende om de kampioensvlag te hijsen en de champagnekurken te doen knallen. Beide teams maakten afgelopen weekeinde geen fout en wonnen beiden hun (thuis) wedstrijd met ruime cijfers (4-1). Sliedrecht koestert aan het begin van de 25e en voorlaatste speelronde een voorsprong van één punt.

Twee jaar geleden moest Sliedrecht de titel laten aan Spijkenisse, en kwam het uiteindelijk in de nacompetitie bij DOVO één doelpunt te kort om promotie te bewerkstelligen. Vorig jaar ging Heinenoord er op de laatste speeldag met de titel vandoor en kon een mentaal aangeslagen Sliedrecht in de nacompetitie geen potten breken, het verloor van Kloetinge en Swift. Met die wetenschap in het achterhoofd streeft de selectie van trainer-coach Kees van Loon gedecideerd het principe na van 'drie maal is scheepsrecht' en is er voor komende zaterdag één duidelijk en gemeenschappelijk streven, namelijk voor de volle winst gaan in Opheusden.

Ontzag is er niet voor de voormalige hoofdklasser uit Opheusden, wel heeft het team van trainer Francois Gesthuizen (volgend seizoen werkzaam voor TOP Oss) in de loop van het seizoen respect afgedwongen. Met name in de door D.F.S. gewonnen tweede periode leek het team ongenaakbaar en won het op De Lockhorst met ruime cijfers van koploper Sliedrecht (0-3). Na de winterstop draaide men duidelijk minder, mede onder invloed van de afwezigheid van spelbepalende spelers als topscorer Elvin Hardeveld. Laatstgenoemde lijkt echter net op tijd hersteld te zijn van zijn blessure en heeft het scoren in de laatste twee wedstrijden weer opgepakt.Toch zal Sliedrecht zich in de optiek van Kees van Loon niet toeleggen op meedogenloos verdedigen: ,,Daar hebben wij het team niet voor, wij zullen ons eigen spel moeten spelen en met voldoende druk op de bal de tegenstander vroeg storen in hun opbouw. Nu we zo dicht bij het doel zijn bespeur ik een groeiend zelfvertrouwen in de groep, dat ook in de recente wedstrijd tegen Woudenberg duidelijk tot uiting is gekomen."

Sliedrecht startte in het duel met Woudenberg zonder Luciano van Harlingen, daarentegen begon Dennis Verhoef na zijn voetblessure voor het eerst weer in de basis om als schaduwspits rondom Roy Leeuwestein voor gevaar te kunnen zorgen. Dit resulteerde al na 9 minuten in het eerste doelpunt, toen Verhoef prima doorliep op een steekpass van Leeuwestein en raak schoot. Sliedrecht hield Woudenberg onder druk, kreeg een aantal kansen, die na 18 minuten uiteindelijk resulteerden in de treffer van Paul Scheurwater, die een voorzet van Stefan van Dam onberispelijk binnen kopte. Woudenberg kon er slechts incidenteel iets tegenover stellen en leek na 56 minuten definitief verslagen, toen Stefan van Dam een toegekende strafschop verzilverde (3-0). Ook de tegentreffer van Rick Staal kon daar geen verandering in brengen, Jordy de Jong had in de slotfase nog een tweetal kansen, Michael Potkamp zorgde voor het slotakkoord in blessuretijd met de 4-1.