• Mike Rijnders

Sliedrecht kan eerste periodetitel pakken

SLIEDRECHT Sportpark De Lockhorst én de A selectie van de v.v. Sliedrecht werken koortsachtig toe naar wat het eerste hoogtepunt van het seizoen moet gaan worden: het winnen van de eerste periodetitel in de eerste klasse C. Daarvoor dient Sliedrecht, de huidige koploper, te winnen van het Brabantse G.R.C.-14, dat op de negende plaats geklasseerd staat. De druk op het team van trainer Dennis van der Steen is hoog, omdat achter Sliedrecht maar liefst drie concurrenten op de loer liggen om toe te slaan bij een eventuele misstap van Sliedrecht. Sportlust'46, Montfoort en Nieuw Lekkerland hebben maar één punt achterstand en zijn derhalve nog volop in de race.

Het is alweer even geleden dat er wat te vieren viel op het sportpark aan de inmiddels stevig gerenoveerde Sportlaan in Sliedrecht. Op zaterdag 11 juni 2016 realiseerde Sliedrecht ten koste van Heinenoord de promotie naar de hoofdklasse, om daar na één seizoen alweer uit te verdwijnen. Ook in het vorig seizoen greep Sliedrecht naast alle prijzen, zodat de hunkering naar een klein feestje op sportpark De Lockhorst groot is.

Sliedrecht is favoriet voor de eerste pertiodetitel, het heeft inmiddels een prachtige serie neergezet van maar liefst 17 (!) wedstrijden zonder nederlaag, inclusief oefen- en bekerwedstrijden. In het bekertoernooi maakte Sliedrecht afgelopen zaterdag indruk door bij zaterdag derdeklasser De Zwerver met maar liefst 10-0 te winnen.

Komende zaterdag dient winst op G.R.C.-14 dus noodzakelijk om een ticket voor de nacompetitie veilig te stellen. De fusieclub uit Giessen mag echter geenszins onderschat worden, men staat garant voor een fikse dosis inzet en wedstrijd mentaliteit. Eind vorig seizoen werd het 2-2 op De Lockhorst, toen Sliedrecht in blessuretijd nog een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Zo ver wil men het ditmaal niet laten komen, de bezoekers op sportpark De Lockhorst wacht een interessant duel, waar men in het gunstigste scenario na afloop nog een feestelijk tintje aan wil geven. Aanvang 14.30 uur.