Sliedrecht koestert puntendeling in Nieuwegein

SLIEDRECHT Niet zonder moeite sleepte Sliedrecht op het waterkoude sportpark Galecop in Nieuwegein een punt weg in het duel met subtopper JSV Nieuwegein: 0-0. Doordat naaste concurrent D.F.S. (8-1 tegen Roda Boys) geen fout maakte, is de aanvankelijk zo forse voorsprong van de Sliedrechtenaren geslonken tot slechts twee punten en zullen de Sliedrechters komende zaterdag het inhaalduel tegen Montfoort moeten aangrijpen om een wat ruimere marge tot stand te brengen.

Wim van Mourik

,,Dit zijn belangrijke bonuspunten geworden", opperde trainer-coach Kees van Loon na afloop. ,,En als we dan met vijf punten voorsprong de winterstop ingaan, dan ben ik daar bijzonder tevreden mee." Ondanks het feit dat zijn team voor de tweede achtereenvolgende maal niet tot scoren kwam, zag Van Loon ook positieve punten: ,,Het was zaak ons niet te laten verleiden hun in de kaart te spelen door bij balverlies tegen een gevaarlijke counter op te lopen. Die opdracht is goed uitgevoerd en daarnaast heeft Basjan Munten ons fantastisch op de been gehouden, maar daar is hij ook een goede keeper voor."

De keuzeheer uit Loon op Zand sloeg de spijker op de kop, want de sluitpost van Sliedrecht hielp zeker vier tot vijf scoringskansen van JSV Nieuwegein om zeep en kon daarmee zijn goede vorm van de laatste weken extra kracht bijzetten. In een tegenvallende eerste helft werd al snel duidelijk dat de thuisclub zich goed had ingesteld op de belangrijkste wapenen van de gasten uit de Alblasserwaard. Zo werden Luciano van Harlingen en Jordy de Jong stevig aan banden gelegd en werd de aanvoer naar spitsspeler Dennis Verhoef sterk verstoord. De geringe kansen vielen aan de andere kant, waar Barry Zwezerijnen bij een opgelegde kans de voet van doelman Basjan Munten redding zag brengen. Onder aanvoering van de onvermoeibare Amerikaanse middenvelder John Mehrez loerde JSV ook na rust op de mogelijkheden om Sliedrecht te kunnen verrassen, maar stuitte daarbij op goed keeperswerk van Basjan Munten. Sliedrecht trachtte met de inbreng van Roy Leeuwestein over te schakelen op een meer opportunistische taktiek, maar aantoonbaar resultaat bleef uit.

Sliedrecht koesterde derhalve het enige punt dat het overhield aan het bezoek bij JSV en gaat zich terdege voorbereiden om het laatste duel voor de winterstop, in en tegen Montfoort, succesvol te kunnen uitvoeren. In verband met de vroeg invallende duisternis beginnen de ploegen op sportpark Hofland om 14.00 uur.