• Sliedrecht-Zuidvogels

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht komt met de schrik vrij

Naast tevredenheid over het optimale resultaat is er ook enige zelfkritiek over de wijze, waarop de overwinningen tot stand zijn gekomen. Zelfs kunnen bepaalde overeenkomsten worden vastgesteld tussen de 2-3 uitzege bij Woudenberg en de 3-2 thuisoverwinning van afgelopen zaterdag tegen Zuidvogels. Matchwinnaar en uitblinker Paul Scheurwater verwoordde de algemene visie op de wedstrijd: ,,Als je met 2-0 voor staat en je speelt tegen 10 man dan mag je normaliter niet meer in de problemen komen. Wij riepen het onheil echter wel over ons af, maar wisten uiteindelijk door veel strijd en inzet het tij nog te keren. Eigenlijk ben ik niet zo'n held bij het afronden, maar nu dacht ik dat ik maar eens moest proberen om te schieten, en dat liep gelukkig goed af. Wij mogen even genieten van dit resultaat, maar er is in de aanloop naar de volgende wedstrijd nog genoeg om eens over na te praten. Er zijn nog dingen genoeg, waarin wij moeten groeien, en daar zullen wij hard aan gaan werken."

Sliedrecht had in de beginfase de handen vol aan een fris van de lever aanvallend Zuidvogels, dat geenszins naar De Lockhorst gekomen bleek te zijn om zich in te graven. Het schiep tal van kansen, en had daarbij in de 12e minuut de pech dat de aanvankelijk ogenschijnlijk zuivere treffer van Jermain Heldoorn (arbiter Vriesenga had al naar het midden gewezen) op advies van grensrechter Bart Hilt wegens buitenspel werd geannuleerd. Sliedrecht kwam naarmate de tijd verstreek beter in de wedstrijd en kwam vlak voor rust op voorsprong, toen Paul Scheurwater een prima vrije trap van Stefan van Dam kon inkoppen: 1-0. Na rust deelden de gastheren al vrij snel een tweede mentale tik uit: een goede actie van Luciano van Harlingen leverde een perfecte assist op, waar Dennis Verhoef uitstekend van wist te profiteren (2-0). Sliedrecht leek op rozen te zitten, Zuidvogels wenste echter (nog) niet te capituleren. Zelfs niet toen verdediger Tim Horsmeier na een toch niet al te zware overtreding kon inrukken, rechtten de gasten uit Huizen de rug, werden door een aantal wissels nieuw aanvallende impulsen gegeven, hetgeen bij Sliedrecht de nodige onrust veroorzaakte. Zuidvogels profiteerde optimaal, spits Arjan Boekweit bracht met twee treffers de balans weer in evenwicht (2-2), en was met een omhaal zelfs dichtbij een superstunt, totdat Paul Scheurwater in de 89e minuut Sliedrecht alsnog naar de winst schoot (3-2).

Komende zaterdag gaat Sliedrecht op bezoek in Soest bij V.V.Z. '49, dat in het voorbije weekeinde enige opzien baarde door in Opheusden D.F.S. met 5-3 te verslaan. Daarmee werd de valse competitiestart (0-3 nederlaag tegen JSV Nieuwegein) enigszins goed gemaakt. Sliedrecht mag zich voorbereiden op een pittig duel op sportpark Zonnegloren, waar het thuisteam voor 'strijdlust, team spirit en in hoge mate efficiëncy' staat.