• Joop Hartog

Sliedrecht maakt indruk met toernooiwinst in Hoornaar

HOORNAAR Sliedrecht heeft zaterdag een met goud omrand visitekaartje afgegeven door mede dankzij een monsterscore (7-0) tegen eerste klasser L.R.C. het sterk bezette Steenplaza toernooi in Hoornaar te winnen. Niet derde divisionist Stedoco, niet de talenten van Jong Dordrecht, maar de sterk opererende selectie van trainer Michel Langerak ging er met de hoofdprijs vandoor. Sjoerd van der Waal was de grote man bij Sliedrecht, hij scoorde tegen L.R.C. maar liefst 4x, Mike Langerak, Dennis Verhoef en Inam Quliyev maakten de zevenklapper compleet.

Doordat Jong Dordrecht (eerder deze week winnend van LRC met 4-2) vervolgens van Stedoco verloor (2-1) eindigden Stedoco en Sliedrecht (3-3 in het onderlinge duel) in punten gelijk, maar won Sliedrecht uiteindelijk op doelsaldo.

Trainer-coach Michel Langerak kijkt met tevredenheid terug op de intensieve oefenweek van zijn team. ,,Er zijn in de voorbereiding qua speelstijl bepaalde lijnen uitgezet en daar wordt prima gevolg aan gegeven. De wedstrijd tegen Stedoco was prima met drie fantastische veldgoals. En ook tegen L.R.C. heb ik dingen gezien, die veel beloven voor de nabije toekomst. Wij proberen als technische staf en als team het maximale eruit te halen en op bepaalde momenten ook over een bepaalde grens heen te komen en dat is bij vlagen echt genieten geblazen. Nu is het zaak om de discipline te bewaken en elkaar optimaal scherp te houden."

Komende dinsdag speelt Sliedrecht een vriendschappelijk duel tegen zaterdag eerste klasser XerxesDZB. Het duel op sportpark De Lockhorst begint om 20.00 uur.

Foto: grote man bij Sliedrecht was Sjoerd van der Waal met vier treffers.