• Foto: Ab Donker

Sliedrecht met goed gevoel de winterstop in

SLIEDRECHT Door een 1-2 zege in het (inhaal)duel met Montfoort vergrootte Sliedrecht de voorsprong op concurrent D.F.S. weer tot vijf punten en gaat het met een goed gevoel genieten van de komende feestdagen.

Sliedrecht domineerde met name in de eerste helft en combineerde er vlot op los tegen een aanvankelijk hulpeloos lijkende ex-hoofdklasser Montfoort. Doelpunten van Jordy de Jong (17e minuut) en Paul Scheurwater (30e minuut) benadrukten het overwicht van de gasten uit de Alblasserwaard, die en passant verzuimden de marge in de eerste helft zelfs nog groter te laten worden. Een inzet van Jordy de Jong stuitte op doelman Schimmel, Michael Potkamp zag een stiftbal net over de lat verdwijnen.

Na rust kreeg Montfoort meer en meer de overtuiging dat er wellicht nog iets te halen viel op het hoge gras van sportpark Hofland. Het stroopte de mouwen extra hoog op en kreeg loon naar werken toen Max Verweij in de 60e minuut tegenscoorde (1-2) en zijn team motiveerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Basjan Munten stond de gelijkmaker in de weg, zodat Sliedrecht uiteindelijk nog goed weg kwam met de winst.

Trainer-coach Kees van Loon benadrukte de positieve kant van de middag in Montfoort: ,,We hebben drie punten, staan vijf punten voor op de concurrentie en hebben de eerste periodetitel. Al met al een prima oogst uit de eerste seizoenshelft. Nu even de feestdagen door, om in de tweede week van januari de draad weer op te pakken. Tijdens het trainingskamp in Marbella (Spanje) gaan we ons samen met de B selectie weer terdege voorbereiden op de tweede helft van het seizoen en oefenen we tegen Almkerk (16 januari thuis) en bij Smitshoek (19 januari)."

De competitie wordt hervat op zaterdag 23 januari. Sliedrecht gaat dan op bezoek bij Zuidvogels.