• Archief BDUmedia

Sliedrecht moreel gesterkt naar Langbroek

SLIEDRECHT Sliedrecht staat komende zaterdag voor de belangrijke opgave een positief resultaat te bewerkstelligen in het uitduel met S.V.L., de huidige nummer 9 van de ranglijst in de eerste klasse C. Belangrijk omdat Sliedrecht in competitieverband nog niet uit de negatieve spiraal is ontsnapt die het team momenteel op een 11e plaats heftn gebracht, op slechts 4 punten van rode lantaarn drager G.J.S.

De statistieken spreken een overwinning van Sliedrecht enigszins tegen: S.V.L. is op het eigen sportpark Oranjehof in Langbroek nog ongeslagen, afgelopen zaterdag werd de inhaalwedstrijd tegen Woudenberg overtuigend gewonnen (3-0). Sliedrecht daarentegen wacht na drie nederlagen nog altijd op het eerste punt in een uitwedstrijd.

Toch gloort er hoop voor Sliedrecht, dat zaterdag in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi voor een verrassing zorgde door de als favoriet bestempelde hoofdklasser Rijsoord uit te schakelen met 4-3. De toeschouwers kwamen volop aan hun trekken op sportpark De Lockhorst: een aantrekkelijke wedstrijd in een hoog tempo, een spannend scoreverloop met maar liefst zeven, soms prachtige doelpunten, tot gevolg. Hoogtepunt was de treffer van invaller Jeroen Muilwijk, die in de slotfase vanaf 20 meter droog en hard uithaalde.

Trainer Langerak was na afloop zeer content met de uitslag: ,,Dit resultaat ligt volledig in de lijn van onze ontwikkeling. We hebben enkele wedstrijden goed gespeeld, maar niet gewonnen. We voetballen wel goed, maar sommige foutjes moeten er nog uit."