• Wim van Mourik
  • Wim van Mourik

Sliedrecht promoveert naar de Hoofdklasse

SLIEDRECHT 'Toeterende auto's door Sliedrecht met behalen van Hoofdklasse @vv_sliedrecht. Gefeliciteerd!' twittert @mdekker55. Voor het eerst in de ruim 104-jarige historie van de vv Sliedrecht is de club er in geslaagd te promoveren naar de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal.

De ruim tweehonderd meegereisde supporters, waaronder wethouder Hanny Visser en PRO Sliedrecht raadslid Peter de Borst, zagen Sliedrecht zaterdagmiddag winnen van Heinenoord en daarmee de 0-2 achterstand uit het eerste finale-duel wegpoetsen. Een zinderende verlenging en een adembenemende penaltyserie, waarin Reinier den Hoed een "panenkaatje" via de onderkant van de lat binnen schoot, waren er voor nodig om uiteindelijk het dubbeltje naar de goede kant te zien vallen: Sliedrecht verruilde met Heinenoord de status van eerste klasser in hoofdklasser.

Een vroeg doelpunt van Gavir Breidel, die in de derde minuut een voorzet van Stefan van Dam snoeihard binnen kopte, vormde de basis van een uitstekende voorstelling van Sliedrecht op sportpark De Tienvoet. Toen Luciano van Harlingen er ruim een uur later 2-0 van maakte, groeide het geloof in een tweede nacompetitie wonder binnen twee weken. Daarbij moest men wachten tot de vijfde en laatste penaltybeurt voor beide teams: eerst stopte doelman Basjan Munten de strafschop van Heinenoord, vervolgens maakte Dennis Verhoef aan alle twijfel een einde en schoot zijn team triomfantelijk de hoofdklasse binnen.

Foto 1: een vreugdeloopje van trainer Kees van Loon pal na de benutte penalty van Dennis Verhoef.