• Wim van Mourik
  • Wim van Mourik

Sliedrecht realiseert droom

HEINENOORD Na twee eerdere, mislukte pogingen is het dan uiteindelijk toch gelukt: Sliedrecht is gepromoveerd naar de hoofdklasse van het zaterdag amateurvoetbal. Het was het resultaat van een uitermate spannende zaterdagmiddag op sportpark De Tienvoet in Heinenoord, waar Sliedrecht een 2-0 achterstand uit het eerste duel wist weg te poetsen (0-2) en uiteindelijk in een bloedstollende serie strafschoppen wist toe te slaan. Uitgerekend notoire nacompetitie-hater Dennis Verhoef sloeg in de achtste beurt onverbiddelijk toe (5-6), nadat Sliedrecht doelman Basjan Munten even daarvoor een elfmetertrap had weten te stoppen. Een enorme ontlading maakte zich meester van uitzinnige spelers, technische staf en supporters op het kunstgrasveld van Heinenoord, waar de eigen spelers volledig uitgeteld de eerste pijn trachtten te verwerken.

Voor topscorer Dennis Verhoef was de voldoening daarom optimaal: ,,Twee keer eerder stonden wij met lege handen, het was zaak dat niet nog eens mee te maken. Eigenlijk zat ik niet te wachten om een penalty te nemen, want ik was doodop, maar als het dan van je gevraagd wordt, dan loop je er ook niet voor weg en neem je je verantwoordelijkheid. Dit is een fantastisch succes van een homogene spelersgroep en een geweldig resultaat voor de club!"

Sliedrecht wist waar het voor stond bij de aftrap op een druk bezet sportpark De Tienvoet, waar talloze Sliedrechtse supporters nog niet waren gearriveerd. Zij beleefden de eerste Sliedrechtse treffer in de file voor/in de Heinenoordtunnel (wateroverlast) via het verslag van radio Rijnmond. Gavir Breidel kopte al na drie minuten een corner van Stefan van Dam keihard tegen de touwen: 0-1. Heinenoord trachtte vervolgens het initiatief te heroveren, maar miste de slagvaardigheid rondom en in het vijandelijke strafschopgebied. Toen Luciano van Harlingen er na 67 minuten 0-2 van maakte groeide de hoop in de harten van de circa 200 meegereisde Sliedrechtse supporters, waaronder wethouder Hanny Visser. De apotheose duurde tot in de strafschoppenserie, waarbij beide teams na 7 genomen penalties nog op gelijke hoogte stonden. Vervolgens ontpopten doelman Basjan Munten en topscorer Dennis Verhoef zich tot ware helden, waarbij eerstgenoemde de strafschop van Andy Bouterse stopte, en Dennis de blauw-witte aanhang in opperste vervoering bracht door doelman Groenendijk kansloos te laten.

Trainer-coach Kees van Loon kreeg daarmee het succes waar hij zo vurig op had gehoopt: ,,We zijn in de loop van dit seizoen over hoge bergen en door diepe dalen gegaan. Het was met name in de slotfase van het seizoen zaak om de rijen gesloten te houden en daaruit is een schitterend succes gegroeid. Wij waren met veel vertrouwen aan deze wedstrijd begonnen en alles verliep vervolgens naar wens. Ik neem met een goed gevoel afscheid van deze club, die ik zeker ook in de toekomst nauwgezet blijf volgen." Paul Scheurwater kon eveneens met een goed gevoel afscheid nemen: ,,Nadat wij in de slotfase van het seizoen het kampioenschap verspeelden, had ik een gesprek met Gavir en Basjan Wij stelden vast dat wij een ongelofelijk stelletje losers zouden zijn als wij uiteindelijk met lege handen zouden komen te staan, en dit ons in lengte van dagen nog zou achtervolgen. Daarom is het heerlijk, dat we die gedachte definitief kunnen laten varen."

Reinier den Hoed maakte indruk met zijn speciale strafschop, een echt Panenkaatje: ,,Ik had Allart beloofd dit uit te proberen als de gelegenheid ertoe was. Eigenlijk nam ik hem iets te hard en kwam hij tegen de onderkant van de lat, gelukkig zagen de scheidsrechter en grensrechter dat de bal wel achter de lijn geweest was. Mooi toch?"

Op een spontaan georganiseerde afscheids/feestavond werd het succes in de kantine van sportpark De Lockhorst tot in de kleine uurtjes gevierd.