Sliedrecht Sport beste jeugdopleiding van Nederland

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport heeft zaterdag de Jaap van Kasteeltrofee voor de beste jeugdopleiding van Nederland gewonnen. De Sliedrechtse volleybalvereniging kreeg de prijs vanwege de grote vertegenwoordiging én de goede prestaties op de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). De club won de trofee al eens in 2003 en 2005.

,,Een fantastische prestatie door onze jeugd", aldus voorzitter Cees Boer van Sliedrecht Sport. ,,Maar met name een dikke pluim voor de trainers en bestuursleden die dag in, dag uit vele uren werk in onze jeugdopleiding steken. Een groot compliment aan Dave van Rekom en Bas de Groot die respectievelijk verantwoordelijk zijn voor de jeugdopleiding meisjes en jongens."

KAMPIOENEN

Sliedrecht Sport moet in de toch al goed gevulde prijzenkast niet alleen plaatsmaken voor de Jaap van Kasteeltrofee. Ook de deelnemende teams nemen diverse bekers mee naar huis. Bij de meisjes werd het CMV-team (t/m 12 jaar) Nederlands kampioen. Het team bestaande uit Janet de Jong, Mila Leeuwis, Amalia Panajoti, Emma de Ruiter, Marit van der Sluijs en Sara van de Weg, aangevuld met Roos van Gastelen en Lisa de Vries, won in de finale met 2-0 van Alterno uit Apeldoorn.

Bij de jongens mag het B-team (t/m 16 jaar) zich Nederlands kampioen noemen. Het talententeam bestaande uit Rick van der Sluis, Yorick de Groot, Max Niewenhuis, Rick Julicher, Jelle van Rekom, Leon Tubbing, Joel Blokland, Glen Korevaar, Luuk van der Leeden, Niels Middendorp, Marijn Ottevanger en Bas van Houten speelde in de finale het Apeldoornse Alterno met 25-16 en 25-19 van de mat.

Meisjes B en Jongens C (t/m 14 jaar) bereikten de finale nét niet, maar wonnen wel de 'kleine finale' en pakten dus de derde plaats.

Ook Jongens A (t/m 18 jaar) en Jongens CMV van Sliedrecht Sport deden mee aan de finaleronde van het NOJK, maar zij vielen buiten de prijzen.

Met zes teams had Sliedrecht Sport sowieso de grootste afvaardiging op het nationale jeugdkampioenschap.