• Sliedrecht Sport-Set Up

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht Sport blijft op koers

Wim van Mourik

SLIEDRECHT De wedstrijden in de slotfase van de kampioenspoule volgen zich momenteel in hoog tempo op. Twee midweekse uitwedstrijden (afgelopen woensdagavond in Zwolle en volgende week woensdag in Ootmarsum) afgewisseld door drie thuiswedstrijden op de zaterdagavond (VC Sneek, Alterno en Eurosped TVT) vormen het sluitstuk op weg naar de beslissende play-off finalewedstrijden om het kampioenschap van Nederland.

Met het voorbehoud van een goed resultaat in Zwolle (dit was bij het ter perse gaan van deze editie nog niet bekend) mag worden vastgesteld, dat de volleybalsters van Sliedrecht Sport goed op koers liggen. De 3-1 winst op Set-Up'65 was van groot belang om enerzijds de nek-aan-nek race met landskampioen VC Sneek voort te kunnen zetten, anderzijds werd de concurrent uit Ootmarsum op enige afstand gezet.

De 3-1 zege kwam echter geenszins gemakkelijk tot stand. Beide teams waren in de eerste twee set goed aan elkaar gewaagd en haalden ieder een gewonnen set binnen (25-19, 21-25). Het goed verdedigende Set-Up'65 trok aanvankelijk in de derde set het initiatief naar zich toe (3-6 en 13-15), maar verkeek zich vervolgens op een opmerkelijk tegenoffensief van de gastvrouwen in De Stoep. Onder invloed van een aantal dubieuze beslissingen van de arbitrale leidingen, die veel emoties losmaakten op de volle tribunes, kreeg het team van trainer-coach Matt van Wezel een dusdanige adrenaline-stoot, dat het vervolgens niet meer te stuiten was : 25-19, 25-15.

Celia Diemkoudre was met 22 punten hofleverancier in de productie bij de thuisclub, Angelique Vergeer volgde met 16 punten als goede tweede. Trainer-coach Matt van Wezel, opgezadeld met een gele kaart nadat hij uit frustratie een bidon tegen de muur smeet, prees de mentale weerbaarheid van zijn team. "Het was opmerkelijk om te zien hoe het team omsprong met bepaalde tegenslagen en, onder aanvoering van de steun van het publiek, het initiatief naar zich toe trok. We speelden over het algemeen een stabiele wedstrijd, die weer extra vertrouwen geeft voor de slotfase in deze kampioenspoule."

Zaterdag staat Sliedrecht Sport voor een volgende testcase, wanneer landskampioen VC Sneek naar De Stoep komt. Beide teams kwamen elkaar dit seizoen tot dusver vier maal tegen, VC Sneek stapte daarbij drie maal als winnaar van het veld. Bij Sliedrecht Sport is men zich terdege bewust van het feit dat een zege op de gasten uit Friesland een belangrijke stap voorwaarts kan betekenen, richting de finale wedstrijden om de landstitel. Aanvang: 20.00 uur.