• 20150117 Alterno - Sliedrecht Sport

    Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

Sliedrecht Sport in finale Final Four

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport plaatst zich als laatste vandaag voor de finale van de Final Four bij Landstede in Zwolle. De dames speelden tegen Peelpush uit Meijel en wonnen met 25-22, 25-16, 23-25

Sliedrecht Sport en Peelpush zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en vochten de laatste jaren al menig vijfsetter uit. Peelpush verloor vorig jaar de finale van VC Sneek en wilde deze prestatie in 2015 het liefst verbeteren. Sliedrecht Sport komt na een wisselvallig begin van het seizoen steeds beter op stoom en begon vanavond als favoriet aan de halve finale.

In de eerste set komt Sliedrecht Sport gelijk op een 6-0 voorsprong. De dames van Peelpush konden deze achterstand niet meer inhalen en Sliedrecht Sport wint de eerste set met 25-22.

In de tweede set toont Peelpush niet voldoende overtuigenskracht en de dames uit Sliedrecht trekken de set gemakkelijk naar zich toe met 25-16.

In de derde set weten de dames uit Meijel zich beter staande te houden. Met continue een voorsprong pakken de Peelpush dames de derde set met 23-15 en dwingen ze hiermee de dames van Sliedrecht Sport een vierde set af.

Sliedrecht Sport neemt in de vierde set een grote voorsprong met 17-7. Deze verspillen de dames niet en met 25-11 wint Sliedrecht Sport deze halve finale.

Morgen spelen de dames van Sliedrecht Sport tegen VC Sneek, de winnaars van vorig jaar. De finale om de nationale beker voor de dames begint om 15.30 uur in Zwolle.