Sliedrecht Sport gaat voor midweekse winst

SLIEDRECHT Na de duidelijke winst in de eerst twee sets, leek dames 1 door te stomen naar een gemakkelijke 0-3 overwinning. Toch moest er nog flink geknokt worden om deze binnen te halen. Het collectief uit Groningen wist zich bijna zeker van de setwinst, maar Sliedrecht kon de achterstand goedmaken en de 24-26 op de borden was het sluitstuk van de zondagavond.

Door de winst stegen de dames naar plaats 4, maar zij hebben nog een wedstrijd tegoed om zich met de top te kunnen meten. De zaterdagavondeditie in eigen huis tegen Eurosped eindigde gelijk in het aantal gespeelde punten (99 tegen 99). Jammer was alleen dat einduitslag door de setstanden wordt bepaald. Het team van Jan Berendsen herstelde zich knap van de Zwolse oorwassing eerder die week en ging nu met drie dikke punten terug naar huis.

Deze week geen competitie, maar een ander avontuur op het programma. Na de spectaculaire winst in de eerste set tegen het team van Asterix Kieldrecht en het goede volleybal in het tweede bedrijf, lijkt een Europees vervolg voor het team van Matt van Wezel nog alleszins mogelijk. Ondanks het verlies in eigen huis, zijn de kansen niet verkeken. Met het draaiboek van de tweede helft van de openingsset en het vervolg in de tweede als leidraad, behoort winst absoluut tot de mogelijkheden. Een flink contingent supporters zal de weg naar Antwerpen maken en zij zullen de dames in hun strijd op Europees niveau van harte ondersteunen.

De eerste helft van de competitie wordt door Sneek afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht. Op 5 december ontmoeten de teams uit Friesland en Zuid Holland elkaar voor de tweede keer. Sneek staat afgetekend aan kop van de eredivisie en heeft een punt afgestaan in de uitwedstrijd tegen het Talentteam en verloor de eerste onderlinge confrontatie met Sliedrecht. De 2-0 voorsprong werd gelijkgetrokken door het team van Petra Groenland, maar in de eindfase bleek dames 1 gelukkiger in de afwerking. Sliedrecht behaalde twee punten en de Friezinnen zullen wellicht nog steeds het gevoel hebben dat er toen meer in had gezeten. Overige wedstrijden werden door de dames uit Sneek soeverein in winst omgezet.