• 20161001 Sliedrecht Sport DS1 - Coolen-Alterno DS1

    Jeroen de Bruin/DBRN Fotografie

Sliedrecht Sport gaat voor vervolg op geslaagde ouverture

SLIEDRECHT Alle voorwaarden werden afgelopen zaterdag in sporthal De Stoep ingevuld om te kunnen spreken van een geslaagde Super Saturday van Sliedrecht Sport. Volle tribunes, overtuigende overwinningen van zowel het dames- als herenteam én een goed bezocht 'Oktoberfest' na afloop in sportkantine De Stoeprand, maakten de volleybalmarathon tot een prachtig feest. Maar komt daar aanstaande zaterdag ook een goed vervolg op?

Na een lange voorbereiding was het vrouwenteam van Sliedrecht Sport erop gebrand zich goed te profileren voor een in groten getale opgekomen thuispubliek. Het openingsduel tegen Alterno uit Apeldoorn was daarvoor een goede graadmeter. De selectie van trainer-coach Matt van Wezel domineerde voor een groot deel de wedstrijd, die Sliedrecht Sport in vier sets won: 26-24, 25-12, 25-27, 25-13. De terugkeer van 'oud-gedienden' als Inge Molendijk, Esther Hullegie en Carlijn Ghijssen-Jans heeft het team zichtbaar goed gedaan. Hullegie ('de hulk') bewees de waarde voor haar team, door met 17 punten het leeuwendeel van de score voor zich op te eisen. Van Wezel was dan ook blij met haar inbreng in de seizoensouverture: "Aanvankelijk had ik mijn twijfels over de terugkeer van Esther, maar zij is in mentaal en fysiek opzicht zo enorm gegroeid, dat zij een enorme aanwinst is voor deze selectie. We hebben voor een eerste wedstrijd mooie dingen laten zien tegen één van onze voornaamste opponenten."

OPLEIDINGSTEAM Komende zaterdag om 20.00 uur speelt Sliedrecht Sport opnieuw thuis in sporthal De Stoep. Dan is het Talentteam Papendal/Arnhem de tegenstander. Het jonge opleidingsteam van de volleybalbond maakte een geslaagde competitiestart door in de eerste wedstrijd met 3-2 te winnen van Peelpush uit het Limburgse Meijel. Geslaagd, omdat het team van het trainersduo Julien van de Vyver en Eelco Beijl (vorig jaar nog Sliedrecht Sport) een achterstand van 0-2 in sets knap ongedaan wist te maken. De technische staf zag in de zomerstop maar liefst acht speelsters vertrekken, waaronder Florien Reesink (naar Sliedrecht Sport) en supertalent Nikki Daalderop (naar Duitsland). De trainers staan voor de zware taak met een nieuwe lichting talenten de opgeschroefde verwachtingen waar te maken. Het Talentteam verraste vorig seizoen nog met een keurige top 6-notering in de eindrangschikking. Sliedrecht Sport is echter de voor dit duel te kloppen favoriet.