Sliedrecht Sport heren 1 ligt op koers

SLIEDRECHT Het eerste herenteam van Sliedrecht Sport is al weer enkele weken onderweg in de voorbereiding van het seizoen 2015/2016. Met een uitgebalanceerde selectie hebben de mannen van Tim en Gert-Jan een prima start gekend. Naast de reguliere trainingsarbeid, die elk seizoen zwaarder lijkt te worden, werden er ook al de nodige oefenpotten gespeeld. Zo was daar een prima eerste oefenzege tegen VCV2, onder leiding van Johan van Zelderen op een doordeweekse avond. Tijdens het teamweekend in Belgie werd nog een jammerlijke nederlaag tegen Amigo's Zoersel geleden. Gelukkig komt er de mogelijkheid tot revanche aanstaande zaterdag.

Afgelopen weekend werden er twee toernooien afgewerkt. Op zaterdag was daar de KroonVisserCup, waar weer een mooi deelnemersveld aanwezig was. Diverse ere-, Top- en 1e divisie teams kwamen over naar De Stoep om aan zichzelf te werken, maar ook om stiekem even naar de concurrentie te kijken voor dit seizoen. Sliedrecht Sport begon tegen Compaen, een taaie tegenstander, zo bleek vorig seizoen al. Met een nauwelijks gewijzigde selectie en flink wat hard-hitters zullen zij ook weer hoge ogen gaan gooien in het komende jaar. Een 1-1 gelijkspel opende de dag.

Daarna werd er verder gestreden tegen SV Dynamo 2. Een opleidingsteam, met flink wat ervaren rotten, aangevuld met flink wat jong talent. Een mooi team om mee en in te mogen werken en altijd gevaarlijk. De pieken zullen hoog zijn, maar de dalen ook wat laag. Met een goede dosis wilskracht, veel servicedruk en goed blokkeerwerk kwam Dynamo er niet aan te pas, een 2-0 overwinning tot gevolg.

Daarna kwam heren 2 om de hoek zetten. Een soort gelijk team als Dynamo, maar dan een niveautje lager. Altijd lastig om tegen een team uit een lagere competitie het spel te moeten maken, zeker als het nog eens goede bekende zijn. Bij vlagen is dit gelukt. Met een soldide passing werd er over het midden veelvuldig gescoord. Een terechte 2-0 winst.

Aan het einde van de dag kwam daar Volley Tilburg nog eens overheen. Een team met flink wat bekenden, mede doordat ze al geruime tijd met elkaar spelen. Deze wedstrijd was het hard tegen hard en moest het bij velen uit de tenen komen, na een lange dag in de sporthal. Sliedrecht Sport wist het hoofd koel te houden en de dag goed af te sluiten. Met een prima dosis concentratie en slim verdeelwerk werd ook de derde winst van de dag behaald.

De volgende dag stonden er nog zes teams in de Lockhorst paraat, de volleybalhonger was nog niet gestild. Sliedrecht Sport begon met een verliespot tegen Inter Rijswijk, waarna het weekend positief werd afgesloten met een winst tegen NVC Nieuwegein.

Al met al kon het trainersduo dik tevreden zijn over het weekend en het vertoonde spel, al is de ruimte voor verbetering altijd aanwezig.

Aanstaande zaterdag staat de verenigingsdag op het programma. Een volle dag in sporthal de Stoep. In de ochtend gaat de jeugd aan de slag met een traditionele clinic, handtekeningsessies en nog meer speciale events. In de middag treedt het eerste herenteam aan tegen Peelpush en later tegen Amigo's Zoersel, om 13.00 uur en om 17.00 uur op Centre Court. Aansluitend om 19.00 uur worden beide hoofdmachten gepresenteerd aan het publiek. Ook wordt er afscheid genomen van een boegbeeld van Dames 1 van de afgelopen jaren, Mariska Koster.