Sliedrecht Sport heren vol aan de bak

SLIEDRECHT Voor de mannen van Sliedrecht Sport staat in de tweede week van het nieuwe jaar meteen een druk programma op de agenda. De selectie van trainer Paul van der Ven reist daarin tweemaal richting Groningen, zaterdag staat in het Alfa College de topper tegen landskampioen Lycurgus op het programma.

Inmiddels heeft de huidige nummer twee van de eredivisie de eerste verre reis naar het noorden al achter de rug: zondag 6 januari werd in de kwartfinale van het nationaal bekertoernooi overtuigend gewonnen van topdivisionist Donitas: 0-3 (13-25, 17-25, 14-25). Daardoor staat Sliedrecht voor het derde seizoen-op-rij als halve finalist geboekt.

Op woensdag 9 januari heeft Sliedrecht Sport de (inhaal) wedstrijd tegen Zaanstad gespeeld. Een (ruime) overwinning op de gasten uit Koog a/d Zaan is een absolute must om in het spoor te blijven van koploper/landskampioen Lycurgus. Laatstgenoemde is zaterdag. dus de volgende hindernis op het pad van de debutant in de eredivisie, die eerder dit seizoen in De Basis nog met 3-0 won. De Groningse selectie van trainer Arjan Taaij is dus gewaarschuwd, en is zeer nadrukkelijk gebrand op sportieve revanche.

Eerder deze week heeft de stichting Topvolleybal Sliedrecht het contract met trainer Paul van der Ven en zijn assistent Marnix Elbers open gebroken en verlengd tot en met het seizoen 2020-2021. ,,We hebben een heel goed gevoel over de coaching van Paul en Marnix", licht Sliedrecht Sport-voorzitter Cees Boer toe. ,,Dat brengen we met deze verlenging graag tot uitdrukking."
Van der Ven is nu in het derde seizoen dat hij voor de blauw-witte troepen staat. In het seizoen voor zijn komst degradeerde het Sliedrechtse Heren 1 bijna uit de Topdivisie. Afgelopen jaargang wist de geboren Veghelaar met z'n team echter promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. En daarin wordt op dit moment in de top meegedraaid. "We zitten met de spelers en staf in een fantastisch proces", voegt Van der Ven toe.