Sliedrecht Sport legt nieuwe spelverdeelster vast

SLIEDRECHT Bekerhouder Sliedrecht Sport is er in geslaagd een nieuwe spelverdeelster vast te leggen ter versterking van de selectie voor het nieuwe seizoen 2015-2016. Na een noodgedwongen nieuwe zoektocht, ontstaan door het afhaken van de zwaar geblesseerde Amerikaanse Mita Uiato, slaagde men erin om Daniella Smith (25) uit Canada vast te leggen. Dani maakt deel uit van de Canadese nationale selectie en speelt deze maand nog een belangrijk internationaal toernooi, alvorens zij zich op 2 oktober definitief aansluit bij de selectie van trainer-coach Matt van Wezel.

Voor een eerste kennismaking komt Dani komend weekend over uit Canada en zal op de Verenigingsdag van Sliedrecht Sport in De Stoep aan het publiek worden voorgesteld. Het is de eerste buitenlandse aanwinst in de historie voor Sliedrecht Sport, coach Matt van Wezel is opgelucht dat de lange, lange zoektocht tot resultaat heeft geleid. ,,Het heeft inderdaad heel wat energie gekost om een spelverdeelster te vinden, die naast Lisa Vossen op deze belangrijke positie de strijd aan kan gaan. Ik denk dat ik na al die weken inmiddels een aanzienlijk dossier heb opgebouwd en ben blij dat we het team nu compleet hebben."

Sliedrecht Sport bereidde zich in Luxemburg voor op het komend weekend, wanneer het op de eigen open dag in een mini toernooi de strijd aanbindt met Peelpush en Alterno. Van Wezel zag daar positieve dingen ontstaan: ,,Het team heeft zich definitief over de teleurstellende slotfase van het vorig seizoen toen het in de kampioenspoule kansloos bleek heen gezet. De stemming is prima en je proeft dat de ambitie er weer is om een rol van betekenis te spelen in het komend seizoen."

De mannen van Sliedrecht Sport wilden niet achter blijven voor wat betreft spectaculair transfernieuws: op de valreep kon trainer Tim Oskam ook aan zijn selectie een nieuwe naam toevoegen, Eargenell de Cuba (24). De Arubaanse international, die dankzij de contacten, die hij al jarenlang onderhoudt met aanvoerder/team manager Roy Kroon, komt de aanval van de topdivisionist versterken en zal komende zaterdag op de verenigingsdag aan het publiek worden geïntroduceerd.

De verenigingsdag, komende zaterdag in sporthal De Stoep, belooft een bijzonder interessant evenement te worden. Daarbij zal afscheid worden genomen van Mariska Koster, die, na vele seizoenen op het hoogste niveau te hebben gespeeld, heeft besloten een stapje terug te doen. Ook zal op zaterdag 12 september de nieuwe presentatie gids worden uitgegeven en zal de nieuw opgezette Sliedrecht Sport Ere Code worden uitgesproken. De dag begint al om 9.00 uur en zal met een spectaculaire playbackshow in de late uurtjes worden afgesloten.