• Rick den Besten

Sliedrecht Sport mag vol aan de bak tegen Flamino's

SLIEDRECHT Sinterklaas is nog maar net in het land of de volleybalsters van Sliedrecht Sport vonden zondagmorgen in plaats van een letter al meteen een mooi chocoladecijfer nummer 1 in hun schoen; symbolisch voor het veroveren van de koppositie in de Eredivisie. Zeer attent van de goedheilig man, die wellicht één van zijn zwarte (?) Pieten naar sporthal De Kruisboog in Houten stuurde om daar te kunnen zien, dat de selectie van trainer-coach Matt van Wezel deed, wat van hen verwacht mocht worden.

Taurus was een maatje te klein voor de gasten uit de Alblasserwaard, die na 58 minuten zuivere speeltijd een nieuwe zege konden bijschrijven op de erelijst: 0-3 (17-25, 15-25, 19-25). Door de onverwachte 0-3 nederlaag van concurrent Set-Up '65 in de Twentse derby tegen Eurosped TopVolleybal Twente steeg Sliedrecht Sport naar de koppositie in de Eredivisie, twee punten vóór Set-Up en drie punten voor op nummer 3, Flamingo's, de tegenstander van woensdag.

Bij Sliedrecht Sport kreeg Fleur Savelkoel voor het eerst in dit seizoen de kans een volledige wedstrijd af te werken, wat zij met veel overtuiging en bravoure deed. ,,Fleur speelde fantastisch, zowel aanvallend als passend", aldus Van Wezel na afloop. ,,Dan is het heel mooi om te zien dat je ook in een enigszins gewijzigde opstelling een heel behoorlijk niveau kan halen. Hetzelfde geldt ook voor Lea van Rooijen, die een ruime voldoende haalde, zodat we hier in Houten toch weer goede stappen hebben kunnen maken. En passant is het mooi dat we nu ook bovenaan staan. Wij zullen daar op gepaste wijze mee om moeten gaan."

De eerste uitdaging als koploper ligt voor Sliedrecht Sport al deze woensdag op de loer, wanneer het verrassend debuterende Flamingo's uit Gennep op bezoek komt in sporthal De Stoep. Het team, in eigen omgeving beter bekend als 'De Roze Vogols', promoveerde vorig seizoen als kampioen van de Topdivisie voor het eerst in de clubhistorie naar het hoogste platform van het vrouwenvolleybal, en zijn daar vooralsnog dé revelatie van het seizoen. De selectie van coach Jacek Ziemba staat derde en wist tot dusver te winnen van zowel landskampioen VC Sneek, bekerwinnaar Eurosped TVT als Alterno. Het enthousiasme en de euforie in Gennep stijgt met de week en er mag dan ook een uitgebreid roze gekleurd legioen verwacht worden in De Stoep.

Voor Flamingo's' boegbeeld Shannon Gerhard betekent dit een weerzien met haar oude club Sliedrecht Sport, waar zij twee seizoenen speelde en in 2012 in Friesland (Sneek) het eerste landskampioenschap mee mocht vieren. Tevens kan het team met speelsters als Steffi Janshen, Lynn Blenckers en Esther Cramer steunen op eerdere Eredivisie ervaring, opgedaan bij onder andere streekrivaal Peelpush. Daarom mag een duel op het scherpst van de snede worden verwacht. Scheidsrechter Jon Lochtenberg geeft om 19.30 uur het eerste fluitsignaal.