• Rick den Besten
  • Rick den Besten
  • Rick den Besten
  • Rick den Besten
  • Rick den Besten

Sliedrecht Sport naar finale landskampioenschap

SLIEDRECHT Sliedrecht Sport heeft zich als eerste geplaatst voor de finale om het Landskampioenschap volleybal 2017-2018. Drie wedstrijden voor het einde van de Kampioenspoule is de huidige landskampioen en bekerwinnaar niet meer te achterhalen. Op 25 april en 5 mei worden de thuiswedstrijden in de best-of-five finale gespeeld in De Basis in Sliedrecht.


De laatst twee puntjes die gisteravond nog binnen gehaald moesten worden kwamen er niet zonder slag of stoot. Tegen Regio Zwolle Volleybal kwam de blauw-witte formatie zelfs op 1-2 in sets. ,,We hebben moeten vechten als leeuwen om de overwinning binnen te slepen", aldus trainer-coach Matt van Wezel. ,,Ik ben trots op de meiden dat ze dit voor elkaar hebben gebokst." Uiteindelijk werd het 3-2 tegen een, volgens Van Wezel, geweldig spelend Zwolle.

De best-of-five finaleserie om het landskampioenschap gaat van start op woensdag 25 april in sporthal De Basis. Op 28 april is de uitwedstrijd en op zaterdag 5 mei wordt er weer thuis gespeeld in Sliedrecht. Indien nodig wordt er dan nog op 9 mei (uit) en 12 mei (thuis) gespeeld. Wie de tegenstander van Sliedrecht Sport wordt in de finale is nog niet bekend. VC Sneek, Regio Zwolle en Alterno zijn nog in een felle strijd verwikkeld om de tweede plaats in de Kampioenspoule play-offs.