Sliedrecht Sport neemt revanche

ALMELO/SLIEDRECHT Sliedrecht Sport heeft sportieve revanche genomen op Eurosped TVT. Met klinkende cijfers werd de ploeg van Jan Berendsen in eigen huis verslagen: 14-25, 19-25, 21-25. Daarmee werd de teleurstelling van de eerste ontmoeting tegen Eurosped dit seizoen glansrijk weggepoetst. Toen werd het 3-1 in De Stoep.

De ploeg blijft met de zesde zege op rij op de tweede plaats met twee punten voorsprong op Set Up'65, maar nog een flinke achterstand op koploper Sneek (6 punten). Door het verlies van Alterno tegen het Talentteam lijkt de Apeldoornse formatie af te haken in de strijd voor de eerste drie plaatsen in de eerste ronde Eredivisie 2015-2016. Set Up heeft nog drie wedstrijden op het programma staan (thuis tegen Taurus, uit tegen Talentteam en de laatste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport). Het zou zo maar kunnen zijn dat er in de laatste ontmoeting gestreden gaat worden om de tweede plaats. Een lastige klus in het hol van de leeuw. Iedereen die de Schalm kent, weet dat men daar de kaas niet van het brood laat eten. Alleen Sneek en Eurosped hadden uitzicht op overwinning, maar daar bleef het dan ook bij. Ook zij moesten buigen.

Maar eerst is aanstaande zaterdag Regio Zwolle (nummer 6 op de ranglijst) te gast in De Stoep en heeft Sliedrecht Sport een goede kans om de zevende zege op rij te boeken. Uit spelend was de overwinning gemakkelijk. De 3-0 winst staat stoer, maar werd minder gemakkelijk behaald dan de cijfers doen lijken. Alleen in de tweede set kon Sliedrecht ruim afstand nemen, maar in de beide andere maakten slechts twee punten het verschil.

In de strijd om de nationale beker wist Zwolle zich te revancheren voor het verlies in de competitie en plaatste zich ten koste van de blauwwitten voor de volgende ronde. Na deze "clean sweep" brak in de competitie een lastige periode aan voor Sliedrecht Sport.