• Photographer: van der Kloet Foto & Videoproducties BV

Sliedrecht Sport neemt revanche op Sneek

SNEEK/SLIEDRECHT De vrouwen van Sliedrecht Sport hebben woensdagavond een goede slag geslagen in de kampioenspoule eredivisie. In Friesland werd met 1-3 gewonnen van landskampioen VC Sneek en de ploeg revancheerde zich hiermee voor de nederlaag in de bekerfinale. Doordat de andere concurrent Set-Up'65 een vijfsetter nodig had tegen streekrivaal Eurosped TVT (3-2 winst) loopt Sliedrecht Sport een puntje uit op de concurrentie in de race naar de finale van de play-offs.

In een spannende, enerverende wedstrijd was het met name het teamcollectief, dat bij Sliedrecht Sport de doorslag gaf. De scores bij de setcijfers 16-25, 25-19,22-25 en 19-25 werden keurig verdeeld over onder andere Esther Hullegie (12), Lynn Thijssen (12), en Carlijn Ghijssen-Jans (12).

Zaterdag wacht Sliedrecht Sport een nieuwe krachtproef, wanneer Set-Up'65 haar opwachting maakt in sporthal De Stoep (aanvang 20.30 uur). Het wordt het spetterend slotstuk van de volleybalmarathon op Super Saturday, die al om 18.00 uur van start gaat met de wedstrijd van Heren 1 tegen Cito uit Zeist.