• Sliedrecht Sport

Sliedrecht Sport plaatst zich voor finale play-offs

SLIEDRECHT De dames van Sliedrecht Sport hebben zich middels een overtuigende 0-3 zege bij Alterno definitief geplaatst voor de twee finale wedstrijden van de play-offs, die op 29 april (uit) en 6 mei (thuis) worden gespeeld met als inzet het kampioenschap van Nederland.

De zege van Sliedrecht Sport kwam zaterdagavond in Apeldoorn geen moment in gevaar: 21-25, 13-25, 16-25. In de finale gaat Sliedrecht Sport hoogstwaarschijnlijk de strijd aanbinden met regerend landskampioen VC Sneek, dat mede dankzij de verrassende 3-0 nederlaag van Set-Up'65 bij Flamingo's, kans op kwalificatie volledig in eigen hand heeft en het beoogde doel in nog drie resterende thuiswedstrijden moet kunnen klaren.

De selectie van trainer-coach Matt van Wezel permitteerde zich na afloop in de Alternohal, samen met een groot aantal meegereisde supporters, een klein vreugdedansje, want een belangrijke doelstelling voor dit seizoen was gehaald.

Trainer-coach Matt van Wezel is blij, dat deze klus alvast geklaard is. ,,Heel mooi, dat wij nu in de finale staan. Wij kunnen de komende periode, inclusief de laatste thuiswedstrijd tegen Eurosped gebruiken om ons goed voor te bereiden op die laatste twee, cruciale wedstrijden."

Ook team-captain Nienke de Waard kijkt reikhalzend uit naar de apotheose van haar 11e seizoen in dienst van Sliedrecht Sport. ,,We hebben gezien hoe het vorig seizoen nog op het laatste moment fout kon gaan, dus wat dat betreft geeft dit wel een goed gevoel. We gaan met veel zelfvertrouwen de komende weken tegemoet, en zullen het niveau, ook bij de trainingen, nog verder op willen krikken om goed voorbereid de finales te gaan spelen. "