Sliedrecht Sport start met verenigingsdag

SLIEDRECHT De nieuwe selecties van Sliedrecht Sport (dames 1 en heren 1) presenteren zich zaterdag 12 september in sporthal De Stoep tijdens de traditionele Verenigingsdag aan het publiek. De herenselectie doet dat onder andere door middel van een oefenduel tegen het Belgische Zoersel (17.00 uur), de dames spelen om 20.00 uur tegen oud landskampioen Alterno. Eerder die dag staat voor de dames ook een oefenduel tegen Peelpush op de agenda (13.00 uur) en is de traditionele Clinic voor de CMV- en C jeugd in de vroege ochtenduren altijd een lust voor het oog.

De damesselectie van de nieuwe trainer-coach Matt van Wezel (37) is op maandag 24 augustus begonnen aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, dat op zondag 11 oktober van start gaat met het Super Cup duel tegen landskampioen VC Sneek. De competitie start is op zaterdag 17 oktober in De Stoep tegen Set-Up'65 uit Ootmarsum. De selectie is zo goed als compleet, de club hoopt de mislukte transfer met de Amerikaanse Mita Uiato (gescheurde kniebanden) op korte termijn te kunnen compenseren met het aantrekken van een tweede spelverdeelster naast Lisa Vossen.

Voor Matt van Wezel betekent het een terugkeer op vertrouwde bodem: eerder was hij in het seizoen 2003-2004 als assistent van Ad Slieker al werkzaam in De Stoep, toen nog met iconen als Maarteke v.d. Ent, Judith Schep en Bregje Brekelmans. De laatste jaren was Van Wezel werkzaam bij de Nevobo als bondscoach van Jong Oranje en hoofdtrainer van het Talent Team. ,,Het waren prachtige jaren op Papendal, waar ik met veel plezier aan terug blijf denken. In Sliedrecht wacht mij weer een aantal nieuwe uitdagingen, onder andere met deze prima selectie en natuurlijk de bouw van de nieuwe sporthal. Natuurlijk hopen wij weer een rol van betekenis te kunnen spelen in de nieuwe competitie, waar ik VC Sneek, Alterno en Eurosped als de voornaamste concurrenten zie. Verder ga ik bouwen aan een aantal programma's, die het team en de vereniging naar een hoger plan gaan brengen, wij blijven streven naar verdere professionalisering."

Sliedrecht Sport treft in de voorbereiding een aantal interessante teams, komend weekeinde neemt het deel aan een toernooi in Luxemburg, zaterdag 21 september staat een vierkamp bij Peelpush op de agenda met teams als Ladies in Black (Duitsland) en komend Europa Cup tegenstander Asterix Kieldrecht. In het laatste weekend van september staan wedstrijden op de agenda tegen Oudegem en VDK Gent.