Sliedrecht Sport strijdend ten onder

Wim van Mourik.

BEVEREN/SLIEDRECHT Moegestreden en met holle blikken in de ogen verwerkten de volleybalsters van Sliedrecht Sport woensdagavond laat in Beveren (B.) de teleurstelling van de uitschakeling in het Europese Challenge Cup toernooi. Na een heroïsch gevecht, dat ruim twee uur duurde, moest de selectie van trainer-coach Matt van Wezel uiteindelijk hun meerdere erkennen in Asterix Kieldrecht met 3-2 (25-19, 16-25, 19-25, 25-16, 15-11).

De stress, de spanning en de emoties waren duidelijk af te lezen van het gezicht van de keuzeheer van Sliedrecht Sport, die met name de nadruk legde op de positieve facetten van de avond in sporthal De Meerminnen. ,,Wij hebben de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, bij vlagen van een zeer hoog niveau, en ik kan mijn team niets anders dan heel veel lof geven voor de wijze waarop zij dit duel zijn aangegaan. Er is geknokt voor ieder punt en na de derde set, bij een 2-1 voorsprong, lag nog alles open. Wij konden echter het hoge niveau niet doorzetten in de vierde set, het werd allemaal wat slordiger en daar weet een klasseteam als Kieldrecht meteen van te profiteren. Na de verloren vierde set was ons lot bezegeld en heeft de teleurstelling in de laatste set toch een beetje de overhand. Wij hebben de strijd uiteindelijk verloren in de thuiswedstrijd toen we de tweede set uit handen gaven, dat is uiteindelijk van doorslaggevende betekenis geweest."

Zo moest het 80-man sterke Sliedrecht Sport-legioen even na elf uur teleurgesteld en een illusie armer de terugreis aanvaarden vanuit een koud en nat Beveren. In de wetenschap dat de statistieken veelal in het voordeel van hun idolen waren uitgevallen (Nienke de Waard was met 26 punten topscorer van de wedstrijd, Angelique Verheul leverde het hoogste percentage goede passes af) overheerste het respect en de waardering voor de tomeloze inzet van Sliedrecht Sport, dat na de derde set regelrecht op een stunt leek af te stevenen. Op het moment dat de ploeg even gas terug nam, profiteerde de kampioen van België zeer gericht en efficiënt.

Het vizier voor Sliedrecht Sport staat nu weer gericht op de vaderlandse competitie, waarin het op zaterdag 5 december op bezoek gaat bij landskampioen VC Sneek.