• Hans van Wijngaarden

Sliedrecht Sport van start in 'el classico'

Wim van Mourik

t @WimvanMourik1

SLIEDRECHT De volleyballers van Sliedrecht lijken klaar voor de start van het nieuwe seizoen, dat zaterdag meteen al met 'El Classico' van start gaat: de titanenstrijd tegen de aartsrivaal uit de Drechtstedenregio Next Volley Dordrecht. Het duel in sporthal De Stoep, waar om 20.00 uur zal worden begonnen, is een eerste graadmeter voor de huidige krachtsverhoudingen binnen de huidige Topdivisie.

Sliedrecht bereidde zich afgelopen weekend voor met twee interessante krachtmetingen binnen de eigen muren van De Stoep. Op de jaarlijkse Verenigingsdag waren Peelpush (Meijel) en het Belgische Amigos Zoersel te gast. Voor trainer-coach Tim Oskam een interessant ijkpunt: ,,Eerlijk gezegd viel Peelpush, voor mij een titelkandidaat in het komend seizoen, een beetje tegen. Wij wonnen eigenlijk vrij eenvoudig, met Zoersel hadden wij een veel taaiere opponent. Het waren twee interessante wedstrijden, waarin mijn gevoel werd bevestigd dat wij momenteel verder zijn dan een jaar geleden."

Tevens werd afgelopen zaterdag de nieuwe aanwinst aan het publiek voorgesteld: Eargenell de Cuba, de 24-jarige Arubaanse passer-loper, die bij vlagen liet zien over prima kwaliteiten te beschikken. Tim Oskam ziet veel perspectieven: ,,Momenteel zit hij in een hele drukke fase, waar veel zaken geregeld moeten worden. Het is wel mooi om te zien, hoe snel Eargenell zich aanpast, hij is heel sociaal, een echte teamplayer, die snel het gevoel krijgt zich prettig te voelen bij deze club."

Oskam ziet voldoende perspectief voor komende zaterdag: ,,Next Volley speelde natuurlijk een fantastisch vorig seizoen met een schitterende tweede plaats tot gevolg. Het heeft echter belangrijke spelers zien vertrekken en voor mijn gevoel heeft dat wel gevolgen gehad voor de huidige kracht van het team. Wij zullen met onze sterke wapens - voor elkaar, met elkaar - moeten doen, en daar heb ik alle vertrouwen in."