• WK-kwalificatietoernooi volleybaldames

    Ronald Hoogendoorn

Sliedrecht Sport wint ook van Eurosped

SLIEDRECHT Ook de tweede wedstrijd van de play-offs in de strijd om het landskampioenschap heeft voor de volleybaldames van Sliedrecht Sport een overwinning opgeleverd. In Vroomshoop werd thuisclub Eurosped zondagmiddag met 1-3 in sets verslagen (20-25, 26-24, 22-25, 17-25). Zo overtuigend als de uitslag wellicht doet vermoeden ging het echter allemaal niet voor Sliedrecht Sport.

Nadat de eerste set nog wel een prooi was voor de ploeg van coach Matt van Wezel, ging in deze gelijk opgaande wedstrijd de tweede set wel naar de thuisclub. Sterker nog, in de derde set nam Eurosped ook nog brutaal de leiding met 14-4, maar de thuisclub slaagde er niet in om ook deze set over de streep te trekken. Aan de kant van Sliedrecht Sport lukte in het vervolg van de wedstrijd bijna alles, waardoor niet alleen de derde set nog naar de gasten ging, maar ook de vierde set overtuigend met 17-25 werd gewonnen. Met deze overwinning is Sliedrecht Sport weer koploper in de kampioenspoule van de Eredivisie en treft het zaterdagavond de enige overgebleven concurrent uit Sneek.

,,We startten de play-offs met twee lastige uitwedstrijden die wij allebei weten te winnen, dat is absoluut een compliment waard en daar kunnen we zeer tevreden over zijn", sprak Van Wezel na afloop van de wedstrijd tegen Eurosped. ,,Het wordt erg spannend zaterdag, dus daar kan nu vol het vizier op en ik hoop daar wederom op een mooie avond in een volle 'Basis'", besluit de oefenmeester. De wedstrijd tegen VC Sneek begint zaterdagavond om 19:30 uur in de Sliedrechtse sporthal De Basis.