Sliedrecht Sport zoekt volleybaltalent

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport won vorig weekend de Jaap van Kasteelbokaal, de prijs voor beste volleybal jeugdvereniging van Nederland. De club mag zich daardoor met recht het predicaat 'opleidingsvereniging' toedichten. Al jaren levert Sliedrecht Sport volleybaltalenten af die in de hoogste landelijke competities volleyballen. Niet alleen in de eigen hoofdmachten, maar ook daarbuiten. Bekende internationals als Nimir Abdelaziz, Jelte Maan en Floris van Rekom doorliepen de Sliedrechtse school. Ook de komende jaren wil Sliedrecht Sport investeren in volleybaltalent.

De vereniging, waarvan Dames 1 uitkomt in de Eredivisie en Heren 1 in de Topdivisie, wil structureel een plek bij de beste opleidingsverenigingen van Nederland blijven bekleden. Hoofd opleidingen Bas de Groot: "Met het opleiden van volleyballers bouwen we binnen Sliedrecht Sport aan onze vereniging, geven we individuele sporters de kans hun ambities te verwezenlijken en dragen we bij aan de ontwikkeling van de volleybalsport in het algemeen. Jonge talenten krijgen bij ons de kans om kwalitatief goede trainingen te volgen. Naast de vaste opleiders, maakt Sliedrecht Sport in zijn talententrainingen gebruik van de expertise van trainers en speelsters van Dames 1 en Heren 1."

Om die reden organiseert de club we binnenkort talentendagen voor meisjes en jongens. De focus ligt daarbij op talentvolle jongens in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar. Op vrijdag 1 en 8 april organiseert de club van 17.00 tot 19.00 uur speciale talententrainingen in Sporthal De Lockhorst. Naast de top jeugdtrainers Bas de Groot, David van Rekom, Roy Kroon en Daniël van Helden zijn ook Matt van Wezel (hoofdcoach D1), Eelco Beijl (assistent-coach D1) en Tim Oskam (hoofdcoach H1) betrokken bij deze trainingen. De trainers en spelers/speelsters van de eerste teams zullen daarbij assisteren.

Val jij in de leeftijdscategorie 10-14 jaar? Wil je een keer laten zien wat je kan? Of vind je het gewoon leuk om eens mee te komen doen? Aarzel dan niet. Mocht je graag willen meetrainen, maar op bovenstaande datums verhinderd zijn, laat dat dan weten aan de club. Dan wordt er gezamenlijk naar een andere geschikte gelegenheid gezocht om mee te trainen.

Aanmelden kan per mail of telefoon bij Bas de Groot (bas.de.groot@upcmail.nl, 06-27086415) of David van Rekom (davidvanrekom@mac.com, 06-34862237).