Sliedrecht stelt resultaat primair

SLIEDRECHT - Niets lijkt voor het komend weekeinde een herstart van de competitie in het amateurvoetbal in de weg te staan, Sliedrecht bereidt zich deze week voor op de lastige uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Alexandria'66. Het is inmiddels alweer tien weken geleden dat Sliedrecht voor het laatst in competitieverband in actie kwam, toen het bij Rijsoord een belangrijke 1-2 zege weg sleepte. Inmiddels liggen meerdere clubs, waaronder Sliedrecht, alweer drie wedstrijden achter op de concurrentie en is de ranglijst alleen vanuit het perspectief van het aantal verliespunten nog enigszins redelijk in te schatten.

Trainer-coach Kees van Loon heeft zich met zijn selectie redelijk door de achterliggende periode heen geworsteld en daar waar mogelijk de door de vele afgelastingen opgevallen data ingevuld met tal van oefenduels. ,,Het is duidelijk dat met name clubs als Heinenoord, dat over kunstgras beschikt, ver voor liggen op de anderen en dit zeker geen ideale situatie is De KNVB zal over deze situatie toch eens ernstig na moeten denken."

De wedstrijdkalender biedt inmiddels nauwelijks nog inhaalmogelijkheden: het voor de eerste periodetitel cruciale duel tussen Sliedrecht en Nieuw Lekkerland, oorspronkelijk vastgesteld op zaterdag 25 oktober van het vorig jaar, kan niet eerder worden ingehaald dan in het Paasweekeinde van 4 en 6 april. De uitwedstrijd tegen Alexandria'66, die op het kunstgras van sportpark Oosterflank zal worden gespeeld, is meteen een fikse testcase voor Sliedrecht. De Rotterdammers wonnen twee weken geleden overtuigend van Pelikaan (3-0) en zijn bezig aan een opmerkelijke opmars. De thuiswedstrijd tegen Alexandria'66 werd door Sliedrecht krap met 3-2 gewonnen. ,,Alexandria'66 beschikt over technisch vaardige spelers, die met name op kunstgras goed uit de voeten kunnen", aldus Van Loon, die over een fitte selectie kan beschikken waarin ook routinier Theo Lucius na zijn hamstring problemen weer honderd procent inzetbaar is. ,,Eigenlijk zitten wij na zo'n lange onderbreking weer in een vergelijkbare situatie als aan het begin van het seizoen. Het resultaat is voor komende zaterdag heilig, pas daarna zal er inhoudelijk invulling aan gegeven kunnen worden."

De plannen van het bestuur met betrekking tot een ingrijpende renovatie van het sportpark, waarover deze week meer duidelijk moet worden, wordt door de Brabantse keuzeheer nauwlettend gevolgd: ,,Sliedrecht beschikt met sportpark De Lockhorst over een nadrukkelijk gedateerde accommodatie, ik ben daar eigenlijk wel een beetje van geschrokken. Je moet een vereniging met meer dan 1100 leden wel iets meer bieden dan dit sportpark dat absoluut niet meer van deze tijd is."